• 17 Μαΐου 2024,

11 μήνες με αναστολή για επίθεση σε όχημα δύο φιλάθλων της ΑΕΚ

 11 μήνες με αναστολή για επίθεση σε όχημα δύο φιλάθλων της ΑΕΚ

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν υπόθεση που απασχόλησε χθες το Τριμελές Καβάλας.

Κατηγορούμενοι δύο κάτοικοι Θεσσαλονίκης, οι οποίοι τον Οκτώβριο του 2017 -και σύμφωνα με τη σχετική δικογραφία- είχαν επιτεθεί μαζί με άλλους αγνώστους στις αρχές πολίτες σε επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα κάτοικοι Σερρών.

Είχε προηγηθεί η ποδοσφαιρική αναμέτρηση στην Ξάνθη ανάμεσα στην ομάδα της Ξάνθης και την ΑΕΚ. Επιστρέφοντας στις Σέρρες οι δύο οπαδοί της ΑΕΚ περικυκλώθηκαν από δύο αυτοκίνητα και οκτώ συνολικά άτομα. Το περιστατικό έγινε κοντά στην Ελευθερούπολη.

Όπως κατατέθηκε και χθες τα οκτώ άτομα βγήκαν από δύο αυτοκίνητα προκαλώντας ζημιές στο όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο Σερραίοι οπαδοί της ΑΕΚ. Στη συνέχεια τα θύματα της επίθεσης κινήθηκαν προς το αστυνομικό τμήμα Ελευθερούπολης όπου κατήγγειλαν το περιστατικό. Οι ενέργειες του αστυνομικού τμήματος Ελευθερούπολης είχαν αποτέλεσμα.

Βρέθηκαν και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο οι δύο κατηγορούμενοι οι οποίοι και χθες υποστήριξαν ότι είναι αθώοι και δεν είχαν καμία σχέση με το περιστατικό. Αρχικά (στο Μονομελές) είχαν καταδικαστεί σε οκτώ μήνες για απρόκλητη φθορά ξένης περιουσίας ιδιοκτησίας, έξι μήνες για οπλοφορία και επτά μήνες για οπλοχρησία. Χθες καταδικάστηκαν σε ποινή 11 μηνών συνολικά, για τις κατηγορίες απρόκλητης φθοράς κτλ και οπλοχρησίας. Αθωώθηκαν για την οπλοφορία. Η ποινή επιβλήθηκε με 3ετή αναστολή

Τα δύο θύματα της επίθεσης ήταν χθες στο δικαστήριο. Ισχυρίστηκαν ότι και οι δράστες βρίσκονταν στο γήπεδο της Ξάνθης. Εκεί τους είδαν να βάζουν πάνω της ΑΕΚ. «Κι έτσι μας σταμπάρισαν», ειπώθηκε χαρακτηριστικά.  «Αυτό το συμπέρασμα έβγαλα. Δεν είχα με κανέναν άλλον προηγούμενα» είπε ο πρώτος από τους παθόντες. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι τα 8 άτομα που περικύκλωσαν το αυτοκίνητό του προσπάθησαν να το ανοίξουν αλλά οι πόρτες κλειδώνουν αυτόματα! Ο δεύτερος παθόντας κατέθεσε πολύ γρήγορα και συνοπτικά: «Μας σταμάτησαν και έσπασαν το αυτοκίνητο» είπε.

Στην απολογία τους και οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμειξη στο περιστατικό αν και δέχτηκαν ότι ήταν στο ίδιο ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Παρουσίασαν επιχειρήματα σύμφωνα με τα οποία οι παθόντες πάνω στον πανικό που είχαν τους αναγνώρισαν καθώς όπως είπαν στο σημείο του περιστατικού και ο φωτισμός δεν ήταν επαρκής. Οι κατηγορούμενοι δήλωσαν οπαδοί της ΑΕΚ και αυτοί. Οι παθόντες τους περιέγραψαν οπαδούς του ΠΑΟΚ. Αυτό στηρίχθηκε σε εισιτήρια διαρκείας του ΠΑΟΚ που φέρεται να βρέθηκαν πάνω τους.

Η συνεδρίαση του Τριμελούς Καβάλας ξεκίνησε με μία ακόμη αναβολή σε υπόθεση της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων. Παρόντες ήταν αρκετοί πρώην εργαζόμενοι που πλέον καταθέτουν ως μάρτυρες κατηγορίας κατά των υπευθύνων του εργοστασίου. Οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι  για ψευδή καταμήνυση όσον αφορά το ποιος προκάλεσε το περιστατικό πυρκαγιάς στο λόφο πάνω από το νέο λιμάνι.

 

Διαβάστε επίσης