Τα Επιμελητήρια της ΑΜΘ συνεχίζουν να ζητούν συναντήσεις με Βρούτση- Σταϊκούρα

 Τα Επιμελητήρια της ΑΜΘ συνεχίζουν να ζητούν συναντήσεις με Βρούτση- Σταϊκούρα

Τα Επιμελητήρια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν ξεχνούν τη σημαντική εκκρεμότητα της απλήρωτης επιδότησης εργασίας και την ανάγκη πολλών και δίκαιων συμψηφισμών, στο πνεύμα της αρχικής πρόθεσης που εκδήλωσε η Κυβέρνηση.

Συνεχίζουν να πιέζουν για να έχουν συνάντηση με δύο κορυφαίους υπουργούς, οι οποίοι είναι οι πλέον αρμόδιοι να δρομολογήσουν τις θετικές εξελίξεις. Πλην όμως οι κύριοι Βρούτσης και Σταϊκούρας δεν ανταποκρίνονται. Δεν απαντούν κι έτσι οι συναντήσεις δεν καθορίζονται και δεν γίνονται. «Είμαστε σε κατάσταση αναμονής.

Συνεχίζουμε να ζητούμε τις συναντήσεις» δήλωσε χθες ο κ. Μάρκος Δέμπας. Εν τω μεταξύ μελετάται συνεχώς αυτό που ισχύει, οι αυστηροί όροι και προϋποθέσεις για να γίνουν οι συμψηφισμοί. Διαπιστώνονται και νέα προβλήματα, επιπλέον επιχειρήματα για τα Επιμελητήρια της ΑΜΘ. Ταυτόχρονα προκύπτει η δυσκολία των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ να κάνουν όσα ορίζει η σχετική Κ.Υ.Α.

Ακόμη δηλαδή και για αυτούς που μπορεί να γίνει συμψηφισμός τώρα- με τα ισχύοντα δεδομένα- αυτός είναι δύσκολος μιας και ο ΟΑΕΔ δεν φαίνεται έτοιμος. Χρειάζεται μπόλικη δουλειά κι όπως αναμένονταν ο ΟΑΕΔ σε όλη την ΑΜΘ δεν έχει το προσωπικό που χρειάζεται. Με μια πρώτη ματιά το όλο θέμα μοιάζει «παγωμένο». Δεν είναι. Παραμένει προτεραιότητα κάθε Επιμελητηρίου μια δίκαιη λύση και εξέλιξη. Ρόλο αναμένεται να παίξουν οι Κυβερνητικοί βουλευτές στην ΑΜΘ, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα δεν φαίνονται ιδιαίτερα «ζεστοί». Αυτό ωστόσο είναι βέβαιο ότι θα αλλάξει σύντομα. Τα Επιμελητήρια της ΑΜΘ ζητούν (με δύο επιστολές τους προς τον Πρωθυπουργό) οι προβλεπόμενοι συμψηφισμοί να γίνουν για όλους και χωρίς περιορισμούς. Να αφορούν το σύνολο των ετών (2010-2015) που η επιδότηση εργασίας 12% ή 4% ίσχυε αλλά δεν πληρώθηκε ποτέ.

 

Διαβάστε επίσης