cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

111 χρόνια Ελεύθερη Καβάλα: Το αναλυτικό πρόγραμμα των «Ελευθερίων» 2024

 111 χρόνια Ελεύθερη Καβάλα: Το αναλυτικό πρόγραμμα των «Ελευθερίων» 2024

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024”, οι οποίες θα ξεκινήσουν στις 27 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν στις 15 Ιουλίου 2024, παρουσίασαν το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Μαΐου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Απόστολος Μουμτσάκης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Καβάλας “Ο Ακρίτας”, Αντώνης Μπερτζές.
Οι εκδηλώσεις, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν τη διοργάνωση ειδικών δράσεων για τα 50 χρόνια από την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο και για τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την αδελφοποίηση των πόλεων Καβάλας και Νυρεμβέργης.

Οι δηλώσεις

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΙΛΙΠΠΩΝ, ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΘΑΣΟΥ κ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ:
“Κάθε επέτειος μας γυρνάει πίσω.
Αυτό είναι πολύ καλό για να ενθυμούμεθα αυτά που έγιναν, αλλά δεν μπορούμε να μένουμε εκεί, χωρίς να παίρνουμε δυνάμεις για να προχωρήσουμε μπροστά.
Παίρνουμε τους θησαυρούς μας, που είναι πνευματικοί και αιώνιοι, και βλέπουμε το μέλλον, με σεβασμό και ευγνωμοσύνη για τους προγόνους μας.
Μέσα από τις εκδηλώσεις των Ελευθερίων, τιμούμε και όλους αυτούς που αγάπησαν την εκκλησία και την πατρίδα, και έλεγαν πάντα για τον Χριστό και την Ελλάδα”.

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΟΥΜΤΣΑΚΗΣ:
“Φέτος συμπληρώνονται 111 χρόνια Ελεύθερης, Ελληνικής και Δημιουργικής Καβάλας.
Στο πρόγραμμα των φετινών Ελευθερίων, εκτός τις εκδηλώσεις για την επέτειο της απελευθέρωσης και την έλευση του Αποστόλου των εθνών Παύλου στην Καβάλα, εντάξαμε ειδικές δράσεις για όσα συνέβησαν στην Κύπρο πριν από πέντε ακριβώς δεκαετίες και για 25 χρόνια Αδελφοποίησης και σε κάθε περίπτωση στενής συνεργασίας ανάμεσα στην Καβάλα και τη Νυρεμβέργη.
Οι εκδηλώσεις θα μας δώσουν την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με κομμάτια του παρελθόντος της πόλης και να δούμε με άλλη ματιά την πρόσφατη ιστορία μας”.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΥΠΡΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ “Ο ΑΚΡΙΤΑΣ”, ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΕΡΤΖΕΣ:
“Το στίγμα που θέλουμε να δώσουμε σ’ αυτές τις εκδηλώσεις είναι καθαρό πολιτιστικό.
Αναφέρομαι στην έκθεση που θα λειτουργήσει στον ισόγειο χώρο της Μεγάλης Λέσχης, όπου θα παρουσιαστούν έργα που επαναπατρίστηκαν στο νησί μας, μέσα από διάφορες δημοπρασίες.
Ο Διευθυντής Βήματος Θρησκειών και Πολιτισμών της Ιεράς Μονής Κύκκου και γνωστός Βυζαντινολόγος, Χαράλαμπος Χοτζάκογλου, θέλει να δείξει ότι σε ένα πόλεμο δεν χάνονται μόνο άνθρωποι και περιουσίες, αλλά και ένα κομμάτι του πολιτισμού μας.
Δεν θέλουμε να έρθουμε σε κάποια αντιπαράθεση, απλώς καταθέτουμε γεγονότα.
Το μήνυμα μας είναι ειρηνικό.
Ευελπιστούμε στην απελευθέρωση και τον επαναπατρισμό Κυπρίων, ορθοδόξων και μουσουλμάνων, και ευχόμαστε να είναι η τελευταία μαύρη επέτειος για την Κύπρο”.

Πηγή: www.bankingnews.gr

 

Διαβάστε επίσης