• 27 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

12 νέοι εργαζόμενοι στο ΓΝΚ μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ

 12 νέοι εργαζόμενοι στο ΓΝΚ μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ

Σε πλήρη εξέλιξη είναι εδώ και λίγες μέρες η προσπάθεια της διοίκησης του Νοσοκομείου να ενισχύσει το προσωπικό του μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ (πλέον ΔΥΠΑ).

Πρόκειται για το γνωστό πρόγραμμα πρόσληψης και απασχόλησης για 24 μήνες μακροχρόνια ανέργων, ανδρών και γυναικών ηλικίας 55 με 67 ετών. Άνθρωποι που είναι πλησίον της σύνταξης. Το πρόγραμμα αφορά 15.000 εργαζόμενους αυτής της κατηγορίας σε όλη την Ελλάδα.

Τα Νοσοκομεία άργησαν αλλά προσπαθούν να επωφεληθούν. Το Νοσοκομείο Καβάλας απευθύνθηκε στον ΟΑΕΔ Καβάλας, έθεσε υπόψη του τις ειδικότητες που χρειάζεται. Η συνεργασία συνεχίζεται κι έτσι φέρονται να εργάζονται ήδη στο Νοσοκομείο 6 εργαζόμενοι αυτής της κατηγορίας.

Συνολικά θα προσληφθούν 12. Δυστυχώς μέσω αυτής της διαδικασίας δεν δίδεται δυνατότητα κάλυψης των κενών στους νοσηλευτές- νοσηλεύτριες. Η απόφαση που έλαβε το Νοσοκομείο Καβάλας αναφέρει και τις ειδικότητες που θα καλυφθούν:

«Το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, λόγω των αυξημένων αναγκών του σε προσωπικό και της φύσης του ως ΝΠΔΔ που σκοπό έχει πάντα την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, θα συμμετέχει για τον παρακάτω αριθμό εργαζομένων ανά ειδικότητα: Διοικητικοί Υπάλληλοι 5. Βοηθοί Νοσηλευτών 2. Ηλεκτρολόγος Εγκαταστάσεων 1. Τεχνικός Θέρμανσης Εξαερισμού Κλιματισμού και Ψύξης 1. Ξυλουργός 1. Τεχνικός Δομικών Έργων 1. Εργάτης/τρια Οικοδομών. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες με δυνατότητα επέκτασης ακόμη 12».

Για το γνωστό πρόβλημα έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού τα νέα έχουν ως εξής: Υπάρχει συντονισμένη πολιτική πίεση προς το Υπουργείο Υγείας, η οποία δεν απέδωσε ακόμη. Εκφράζεται αισιοδοξία ότι θα έχει αποτέλεσμα. Αφορά και τους 4 βουλευτές του Νομού.

Ταυτόχρονα το Νοσοκομείο θα ωφεληθεί μιας προκήρυξης του Υπουργείου για την πρόσληψη νοσηλευτών σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας. Όπως φαίνεται χρειάζεται κι άλλος χρόνος μέχρι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να γίνουν προσλήψεις νοσηλευτών. Όπως όλα δείχνουν δεν θα προσληφθούν όλοι όσοι χρειάζονται αλλά η κατάσταση που υπάρχει σήμερα θα έχει μια μικρή έστω βελτίωση.

Διαβάστε επίσης