• 19 Μαΐου 2024,

120 μονάδες αίματος στην πρόσφατη εθελοντική αιμοδοσία

 120 μονάδες αίματος στην πρόσφατη εθελοντική αιμοδοσία

Ικανοποιήθηκαν και με το παραπάνω οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Καβάλας.

Η διήμερη εθελοντική τους αιμοδοσία (Παρασκευή και Σάββατο, την προηγούμενη εβδομάδα) είχε επιτυχία. Με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν περίπου 120 μονάδες αίματος. Αριθμός που δείχνει ότι η διαδικασία επανήλθε στα δεδομένα πριν από την πανδημία.

Με την ίδια ευκαιρία έγινε συγκέντρωση δειγμάτων σάλιου για τη διαδικασία δωρεάς μυελού των οστών. Ανταποκρίθηκαν περίπου 40 άνθρωποι. Οργανωτικά όλα πήγαν θαυμάσια, χάρη στους εθελοντές. Στους χορηγούς.

Φυσικά στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καβάλας. Ήταν η 69η εθελοντική αιμοδοσία του τοπικού συλλόγου. Ενός συλλόγου με μεγάλη ιστορία, παράδοση, γνώση και ευαισθησία σε θέματα προσφοράς αίματος.

Η ανακοίνωση του συλλόγου για την εθελοντική αιμοδοσία αναφέρει:

«Επαναφέραμε την δειγματοληψία εθελοντών δοτών μυελού των οστών , σε συνεργασία με τον Σύλλογο Όραμα Ελπίδας. Η διαδικασία έγινε απλά, μέσο συλλογής στοματικού επιχρίσματος. Ευχαριστούμε για την στήριξη το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. τον Δήμο Καβάλας, την Δημωφέλεια, την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, τους Χορηγούς και τις συνεργαζόμενες ομάδες μας. Όπως αναγράφεται στην αφίσα μας ,στο μήνυμα που περιέχει η ζωγραφιά του κ. Ρ. Βαρβέρη, δίνοντας αίμα δίνεις χαρά και ελπίδα στο συνάνθρωπο σου».

Διαβάστε επίσης