13η παράταση στο έργο της Μεγάλης Λέσχης

 13η παράταση στο έργο της Μεγάλης Λέσχης

Τέσσερις φορές θα συνεδριάσει την τρέχουσα εβδομάδα το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας καθώς βιάζεται να ολοκληρώσει τις συνεδριάσεις και να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες του 2018. Δύο φορές το σώμα θα συνεδριάσει σήμερα και άλλες δυο φορές θα συνεδριάσει την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου.

Η πρώτη συνεδρίαση της Πέμπτης θα έχει ως μοναδικό της θέμα τον προϋπολογισμό του 2019 και η δεύτερη εννέα θέματα στη ημερήσια διάταξη. Ίδιες είναι και οι συνεδριάσεις που θα πραγματοποιηθούν και σήμερα. Οικονομικού περιεχομένου είναι το μοναδικό θέμα της πρώτης συνεδριάσεως, ενώ 47 θέματα της επικαιρότητας περιέχονται στην ημερήσια διάταξη της δεύτερης συνεδριάσεως.

Η δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση θα αρχίσει στις 7:00 το απόγευμα και θα πρέπει να συζητηθεί προς έγκριση η νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΚ. Θα συζητηθεί επίσης η πρόταση του Δήμου Καβάλας για την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου στην περιοχή της πλατείας Καπνεργάτη. Θα εγκριθεί υπεργολαβία στο έργο του οικοπέδου Κρέη και θα δοθεί τρίτη οριακή παράταση για την αποκατάσταση του κτηρίου της Μεγάλης Λέσχης.

Στην πραγματικότητα η παράταση είναι η 13η. Το έργο άρχισε το 2013 με προοπτική να ολοκληρωθεί το 2015. Έχουν δοθεί ήδη δώδεκα παρατάσεις, δύο εκ των οποίων χαρακτηρίζονται οριακές. Η συγκεκριμένη που θα συζητηθεί προς έγκριση σήμερα είναι τρίμηνη παράταση έως τα μέσα του προσεχούς Μαρτίου. Σύμφωνα με την εισήγηση προς τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, η αιτία της παράτασης είναι το γεγονός ότι στις 19 Νοεμβρίου σκοτώθηκε σε ατύχημα που έγινε στην Αθήνα ο συντηρητής που παρακολουθούσε το συγκεκριμένο έργο.

Ακόμη κι αν θεωρηθεί ότι αυτή η παράταση είναι απολύτως δικαιολογημένη, λόγω του έκτακτου τραγικού περιστατικού, ωστόσο η συνολική καθυστέρηση που έχει σημειωθεί στο έργο είναι πέρα από κάθε προηγούμενο. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Καβάλας ήλπιζε πως το έργο θα ολοκληρώνονταν το Δεκέμβριο παρόλα αυτά, στην καλύτερη περίπτωση φαίνεται πως το έργο θα αποπερατωθεί την άνοιξη του 2019.

Άλλα θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι η τρίμηνη παράταση έως τις 24 Μαρτίου στο έργο ανάπλασης δημοτικού οικοπέδου στην οδό Ισμήνης, ενώ θα συζητηθεί και η πρόταση του Δήμου προκειμένου να νομιμοποιηθεί το λιμανάκι των παλιών σφαγείων που θα γίνει δημοτικό. Γι’ αυτό ο Δήμος Καβάλας συνεργάζεται με την κτηματική εταιρεία του δημοσίου. Θα υποβληθεί πρόταση για τα έργα ανακαίνισης και συντήρησης του Πηλοθεραπευτηρίου. Μια πρόταση που θα διεκδικήσει χρήματα από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ κι έχει προϋπολογισμό τρία εκατομμύρια ευρώ. Τέλος, για μία ακόμη φορά το δημοτικό συμβούλιο καλείται να δώσει έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις με σχετικά βοηθήματα.

 

Διαβάστε επίσης