15 άτομα έκαναν απεργία στο Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας

 15 άτομα έκαναν απεργία στο Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα κύλησε η χθεσινή ημέρα στο νοσοκομείο Καβάλας, αλλά και στα κέντρα υγείας του Νομού.

Ήταν παρόλα αυτά μέρα πανελλαδικής απεργίας για τους νοσοκομειακούς γιατρούς και όλους τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας.

Κατά το τυπικό σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η διοίκηση του νοσοκομείου, η συμμετοχή στην απεργία στο νομό Καβαλας ήταν πολύ μικρή. Από τους 276 γιατρούς απήργησαν μόνο οι τέσσερις, από τους 809 λοιπούς εργαζόμενους μόνο οι 11.

Το γεγονός από τη μια είναι αναμενόμενο, από την άλλη έχει την εξήγησή του. Είναι τόσα πολλά τα κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που αυτοί που πρέπει ν΄ απεργήσουν ή θέλουν ν΄ απεργήσουν δε μπορούν να το κάνουν καθώς χαρακτηρίζονται προσωπικό ασφαλείας.

Εκεί ακόμη κι εκεί που υπάρχει περιθώριο να γίνει απεργία δεν υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλη προθυμία. Η απεργία με λίγα λόγια στην Καβάλα απέτυχε αλλά κι αυτό όλοι το περίμεναν. Άλλωστε τα ζητήματα είναι τόσο σοβαρά που κρίνονται κατά βάση στις μεγάλες πόλεις, ειδικότερα δε στην Αθήνα.

Από την άλλη πλευρά φαίνεται ξεκάθαρα ότι γιατροί και νοσηλευτές, όπως κι οι λοιποί εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας είναι έτοιμοι ν΄ αντιδράσουν πιο μαχητικά το φθινόπωρο, αν προχωρήσει και σ΄ αυτούς η εργασιακή εφεδρεία, η διαθεσιμότητα, η έμμεση απόλυση.

Στις 8.00 το πρωί χθες στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου βρέθηκαν συμβολικά εργαζόμενοι από τη Λαϊκή Επιτροπή Καβάλας και τα συνταξιουχικά σωματεία. Έμειναν στο γκισέ όπου οι ασθενείς πληρώνουν για να εξετασθούν, μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια.

Ο Βασίλης Κοζικόπουλος μίλησε γι΄ αυτή τη συμβολική διαμαρτυρία. Είπε τα εξής:

 

«Ήρθαμε να συμπαρασταθούμε στην απεργία των γιατρών αλλά και των εργαζομένων στα νοσοκομεία, που είναι πανελλαδική η απεργία. Οι λαϊκές επιτροπές με τις συσπειρώσεις ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, για ακόμη μια φορά βρίσκονται κοντά σ΄ αυτή την ανάγκη που έχει σήμερα ο εργαζόμενος, ο φτωχός λαός, της περίθαλψης του, που σήμερα με το πολυνομοσχέδιο που πρόσφατα ψηφίστηκε βάζουνε φραγμό στην δωρεάν υγεία, που ήταν ένα δικαίωμα – και είναι δικαίωμα – για όλο το λαό».

 

 

 

Διαβάστε επίσης