• 25 Απριλίου 2024,

15.000 ευρώ για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

 15.000 ευρώ για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου επρόκειτο να συζητηθεί το θέμα των δαπανών των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων. Τα χρήματα προϋπολογίζονται σε ένα πολύ μικρό ποσό των 15.000 ευρώ περίπου. Ουσιαστικά αυτά θα είναι περισσότερα αν προσθέσουμε τις δαπάνες των άλλων νομικών προσώπων ή και επιχειρήσεων.

Οργανώνουν άλλωστε δικές τους εκδηλώσεις. Η εισήγηση χθες στο δημοτικό συμβούλιο ανέφερε: 

Ο Δήμος Καβάλας και η Δημωφέλεια, στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων γιορτών, συνδιοργανώνουν, από τις 21 έως τις 30 Δεκεμβρίου 2019, διάφορες εκδηλώσεις στην πόλη της Καβάλας και στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων. Οι εκδηλώσεις, πέρα από τις μουσικές, τις εικόνες και τα χρώματα, περιλαμβάνουν και υπέροχα εδέσματα που παρασκευάζουν τα μέλη των Συλλόγων και οι εκπρόσωποι των φορέων που εντάχθηκαν στο φετινό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα του Δήμου Καβάλας. Την ίδια περίοδο ο Δήμος Καβάλας θα φιλοξενήσει μέλη συλλόγων, παιδιά και φορείς που θα τραγουδήσουν τα κάλαντα και άλλα εορταστικά τραγούδια στο Δημαρχείο.

Κατά τις επισκέψεις αυτές θα διατεθούν κεράσματα (σφολιατοειδή και γλυκά) όπως ορίζουν τα έθιμα και οι κανόνες φιλοξενίας. Επίσης, ο Δήμος Καβάλας θα κόψει την καθιερωμένη βασιλόπιτα για τις υπηρεσίες και τους εργαζόμενους με την έναρξη της νέας χρονιάς. Το συνολικό κόστος των παραπάνω προμηθειών ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 15.193,30 €.

Διαβάστε επίσης