Οι πολίτες στηρίζουν τους πληγέντες από το σεισμό στην Αλβανία

 Οι πολίτες στηρίζουν τους πληγέντες από το σεισμό στην Αλβανία

Καθημερινά συνεχίζεται στο Δ. Κήπο η συγκέντρωση βοήθειας προς τους πληγέντες από το σεισμό στην γειτονική Αλβανία. Στο σημείο του πρώην αναψυκτηρίου βρίσκονται πρωί απόγευμα Αλβανοί που διαμένουν στην Καβάλα, μέλη και εκπρόσωποι του συλλόγου Αλβανών Καβάλας. Πολίτες (έλληνες και αλβανοί) προσφέρουν κυρίως ρούχα αλλά και τρόφιμα. Κάθε λίγο τα προσφερθέντα είδη συσκευάζονται, είναι έτοιμα να ταξιδέψουν στην Αλβανία. Η συσκευασία είναι μια διαδικασία που γίνεται από τους εθελοντές με χαρτοκιβώτια που αναζητούνται και βρίσκονται συνεχώς από τις τοπικές επιχειρήσεις (μαγαζιά κτλ).

Η συγκέντρωση της βοήθειας θα συνεχιστεί έως περίπου τα Χριστούγεννα. Προς το παρόν ετοιμάζεται να γίνει μία αποστολή των πακέτων, προς το τέλος της περιόδου συγκέντρωσης της βοήθειας. Οι εκπρόσωποι του συλλόγου λειτουργούν οργανωμένα. Παραλαμβάνουν κάθε προσφορά. Την ξεχωρίζουν και την πακετάρουν.

Τα ρούχα που προσφέρθηκαν φαίνεται να είναι αρκετά ήδη. Εξ αυτού του λόγου δίδεται προτεραιότητα σε τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη υγιεινής και πρώτης ανάγκης γενικότερα.

Εντός του χώρου, στο σημείο των τροφίμων, δημιουργούνται εικόνες που θυμίζουν κοινωνικό παντοπωλείο. Σημειώνουμε ότι προσφορές υπήρξαν ακόμη κι από την Αλεξανδρούπολη και την Προσοτσάνη της Δράμας! Πρόθεση του συλλόγου της Καβάλας είναι να απευθυνθεί και στο Δήμο της Δράμας. Εκπρόσωποι του είναι έτοιμοι να βρεθούν στη Δράμα όπου έστω για μια δύο μέρες να καλέσουν τον κόσμο να προσφέρει τρόφιμα κτλ. Αυτό θα γίνει σε συνεννόηση με το Δήμο της Δράμας.

Διαβάστε επίσης