• 26 Απριλίου 2024,

Κατηγορούμενοι για δίπλωμα σε δύο διαφορετικά δικαστήρια;

 Κατηγορούμενοι για δίπλωμα σε δύο διαφορετικά δικαστήρια;

Οι άδειες γενικώς απασχόλησαν σε πολλές υποθέσεις χθες το Μονομελές Καβάλας. Οι άδειες εργασίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι άδειες (δίπλωμα) οδήγησης δικύκλου. Όσοι δεν είχαν αυτές τις άδειες και στο μεταξύ τις εξέδωσαν, απαλλάχθηκαν της κατηγορίας. Όλοι οι άλλοι καταδικάστηκαν.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν δύο – τρεις κατηγορούμενοι από τη Θάσο, οι οποίοι οδηγούσαν χωρίς δίπλωμα και χωρίς ασφάλεια. Αρχικά ήταν κατηγορούμενοι στο Πταισματοδικείο της Θάσου. Εκεί έδειξαν την ασφάλεια που στο μεταξύ εξέδωσαν και αθωώθηκαν. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης στο ίδιο δικαστήριο καταδικάστηκαν μόνο για το δίπλωμα. Οι συνήγοροι διαμαρτυρήθηκαν που οι πελάτες τους ενώ καταδικάστηκαν για το δίπλωμα στο Πταισματοδικείο της Θάσου ήταν κατηγορούμενοι για τον ίδιο λόγο στο Μονομελές Καβάλας. «Οι υποθέσεις των διπλωμάτων αφορούν το Μονομελές και όχι το Πταισματοδικείο» παρατήρησε ο εισαγγελέας. «Η απόφαση του Πταισματοδικείο αναφέρει καταδίκη για δίπλωμα.

Υπάρχει κίνδυνος επιβολής νέας ποινής για το ίδιο πράγμα» απάντησε συνήγορος πολιτικής αγωγής. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου αποδέχθηκε την πρόταση της κ. Εισαγγελέως. Κάπως έτσι ένας τουλάχιστον κατηγορούμενος «έφαγε» δεύτερη ποινή (φυλάκιση 30 ημερών με αναστολή) για το δίπλωμα. Σημειώνουμε ότι είναι 86 ετών, χρησιμοποιούσε το δίκυκλο (50αράκι) για να πηγαίνει στο χωράφι του. Αυτό κατέθεσε ο μάρτυρας γιος του. Δύο ακόμη ίδιες υποθέσεις (με καταδίκη στο Πταισματοδικείο Θάσου) τελικώς αναβλήθηκαν λόγω ασθένειας του κατηγορούμενου.

Δύο κατηγορούμενοι για οδήγηση χωρίς δίπλωμα τιμωρήθηκαν με φυλάκιση 3 μηνών με αναστολή. Άλλοι έδειξαν το δίπλωμα και αθωώθηκαν. Ένας κατηγορούμενος είχε δίπλωμα αλλά δεν το είχε μαζί του την ώρα του ελέγχου. Αθωώθηκε κι αυτός. Τέλος στη χθεσινή συνεδρίαση του Μονομελούς Καβάλας υπήρχε μία μόνο υπόθεση ρευματοκλοπής. Ο κατηγορούμενος είχε συμμορφωθεί. Είχε πληρώσει το ποσό 600 ευρώ κι έτσι απαλλάχθηκε της κατηγορίας.

Διαβάστε επίσης