15 φωτογραφίες του Χρίστου Σιμάτου στη Δ. Καπναποθήκη

 15 φωτογραφίες του Χρίστου Σιμάτου στη Δ. Καπναποθήκη

Εγκαινιάστηκε χθες βράδυ στο ισόγειο της Δημοτικής Καπναποθήκης η πρώτη έκθεση, η πρώτη εκδήλωση για τα φετινά Ελευθερία. Ο Χρίστος Σιμάτος εκθέτει φωτογραφίες του από το κλειστό καπνεργοστάσιο «Παπαστράτου».  φωτογραφίες που τράβηξε μετά από πρόσκληση του Δήμου Αγρινίου αφού στην ίδια πόλη βρίσκεται ο χώρος που φωτογραφήθηκε. Οι 15 μεγάλες φωτογραφίες βρίσκονται στο ισόγειο της Δημοτικής Καπναποθήκης,  έχουν ενδιαφέρον καθώς σε μεγάλο βαθμό θυμίζουν τις άδειες καπναποθήκες της Καβάλας.

Ο Χρίστος Σιμάτος προτιμά όπως φαίνεται να φωτογραφίζει άδεια εγκαταλειμμένα κτίρια, η προσπάθειά του αυτή εξηγεί, λειτουργεί σαν μία πρωτοβουλία για τη διαφύλαξη της ιστορίας. Είναι κάτι –τονίζει-  που μοιάζει πολύ με τη δουλειά των αρχαιολόγων.

Όπως είπε στην Πρωινή,  καταγράφει το τώρα του χώρου. Η έκθεση παρουσιάστηκε πρώτη φορά το προηγούμενο φθινόπωρο στο Αγρίνιο. Η Καβάλα είναι ο δεύτερος της σταθμός. Σύμφωνα με τον Χρίστο Σιμάτο υπήρξε ευχάριστη έκπληξη το γεγονός ότι η έκθεση προσκλήθηκε να παρουσιαστεί στην πόλη μας. Στην Καβάλα έχει έρθει όλη η έκθεση,  όπως ακριβώς παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο.

Ο κ. Σιμάτος εξομολογείται ότι με χαρά θα φωτογράφισε τις άδειες εγκα

ταλειμμένες καπναποθήκες της Καβάλας. Ενδιαφέρθηκε για κάτι τέτοιο αλλά δυστυχώς δεν βρήκε τρόπο να αδειοδοτηθεί το αίτημά του. Ο ίδιος θα είναι στην Καβάλα προκειμένου να συζητήσει με τους επισκέπτες της έκθεσης,  μέχρι και σήμερα. Θα επανέλθει προς το τέλος της έκθεσης,  η οποία θυμίζουμε ότι θα παρουσιάζεται στους καβαλιώτες πρωί και απόγευμα μέχρι και τις 26 Ιουνίου. Τέλος ο κ. Σιμάτος συνδέεται με την Καβάλα μέσω της συζύγου του, η οποία κατάγεται από τους Αντιφιλίππους.

 

Διαβάστε επίσης