• 26 Απριλίου 2024,

Η Αναστασία Ιωσηφίδου για την Ν. Κορέα και την ήττα της δεύτερης Κυριακής

 Η Αναστασία Ιωσηφίδου για την Ν. Κορέα και την ήττα της δεύτερης Κυριακής

Πριν από δύο ημέρες επέστρεψε στην Καβάλα από τη μακρινή Νότια Κορέα η Πρόεδρος της Δημοτικής επιχείρησης «Δημωφελεια» Αναστασία Ιωσηφίδου.

Μία μέρα μετά το αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής και την ήττα της παράταξής «Ανάσα» ήταν υποχρεωμένη να αναχωρήσει για το εξωτερικό καθώς η συμμετοχή της «Δημωφέλεια» στην έκθεση της Νότιας Κορέας ήταν από καιρό προγραμματισμένη. Οι δηλώσεις που έκανε στην Πρωινή η κ. Αναστασία Ιωσηφίδου χωρίζονται σε δύο μέρη, αφορούν δύο διαφορετικά θέματα. Τη σκοπιμότητα η Καβάλα να είναι στην έκθεση τουρισμού της Νότιας Κορέας στη Σεούλ  και στο αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών,  στο αναπάντεχο όπως και η ίδια παραδέχεται αποτέλεσμα ήττας για την σημερινή διοίκηση του Δήμου.

Για το πρώτο θέμα η κ. Ιωσηφίδου είπε: « Στην έκθεση της Νότιας Κορέας πήγα λίγες μόνο ημέρες μετά το αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής γιατί δεν σταματάμε το έργο μας. Με αυτόν τον τρόπο προσεγγίσαμε την αγορά της Νότιας Κορέας γιατί οι Νοτιοκορεάτες ενδιαφέρονται και μας επισκέπτονται εδώ και χρόνια. Οι επισκέψεις τους μάλιστα γίνονται όχι το Καλοκαίρι αλλά τους δύσκολους μήνες του Χειμώνα. Ήμασταν η μοναδική αποστολή που είχε διερμηνέα.  Άρα μπορούσαμε να συνεννοηθούμε απευθείας με τους τουριστικούς πράκτορες της χώρας,  τους οποίους και προσεγγίσαμε. Το περίπτερο της Καβάλας ήταν στο χώρο του ΕΟΤ, προβάλαμε τους Φιλίππους. Θέλουμε να έχουμε περισσότερους Νοτιοκορεάτες τουρίστες και να μένουν στα ξενοδοχεία της Καβάλας περισσότερες ημέρες. Για την τουριστική περίοδο του 2019 -ειδικά το καλοκαίρι- όλα τα στοιχεία που έχουμε δείχνουν (π.χ. στοιχεία επισκεπτών στο Φρούριο)  ότι θα είναι και αυτή μία καλή χρονιά. Επόμενος στόχος μας η μεγάλη τουριστική αγορά της Τουρκίας».

Για το αποτέλεσμα των εκλογών η κ. Ιωσηφίδου δήλωσε: « Πρέπει να υπενθυμίσω ότι η δημοτική μας παράταξη έχει στο νέο δημοτικό συμβούλιο τους περισσότερους δημοτικούς συμβούλους. Η αλήθεια είναι ότι ξαφνιάστηκα από την ήττα μας. Διάφορα γεγονότα έπαιξαν το ρόλο τους αλλά δεν θέλω να εξειδικεύσω τώρα. Θα κάνουμε εποικοδομητική αντιπολίτευση. Για το αν θα συνεργαστούμε με άλλες δημοτικές παρατάξεις είναι κάτι που θα το αποφασίσει η ομάδα μας. Θέλω να πιστεύω ότι προεκλογικά ήμασταν ενωμένοι.

Στη «Δημωφέλεια» δεν κάναμε λάθη.  Ίσα ίσα που οι πολλές ενέργειές μας είχαν πολύ συγκεκριμένα αποτελέσματα. Σχετικά με το μέλλον της παράταξης , μιας και η δήμαρχος έχει δηλώσει ότι θα αποχωρήσει στο τέλος της επόμενης τετραετίας,  κάθε ένας από μας θα αποφασίσει όταν έρθει η ώρα.  Θεωρώ ότι η συγκεκριμένη συζήτηση είναι πρόωρη».

Διαβάστε επίσης