• 16 Απριλίου 2024,

Κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι μαζί με την επιστροφή του «Νήσος Ρόδος»

 Κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι μαζί με την επιστροφή του «Νήσος Ρόδος»

Η κινητικότητα που διαπιστώθηκε χθες στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας, η οποία σε γενικές γραμμές οφείλεται στο καλοκαιρινό της υποθέσεως, ξεκίνησε από τα ξημερώματα της Πέμπτης. Τότε κατέπλευσε το πλοίο «Νήσος Ρόδος»,  το οποίο είχε να εμφανιστεί στο κεντρικό λιμάνι περίπου δύο χρόνια. Από το καλοκαίρι του 2017. Το πλοίο «Νήσος Ρόδος» θα αντικαταστήσει το πλοίο «Διαγόρας» μέχρι και τις 25 Ιουνίου. Νωρίς το πρωί της Πέμπτης ή πολύ αργά το βράδυ της Τετάρτης εξυπηρετήθηκε στο κεντρικό λιμάνι και το πλοίο «Εξπρές Πήγασος». Η είδηση ωστόσο από τη χθεσινή ημέρα για το κεντρικό λιμάνι αφορούσε την άφιξη του δεύτερου κρουαζιερόπλοιου της χρονιάς, το γνωστό μας από προηγούμενες άφιξης του «Star Flyer». Μπήκε στο λιμάνι της Καβάλας στις 7:30 το πρωί με 85 αμερικανούς τουρίστες.  Λίγη ώρα αργότερα όλοι σχεδόν οι τουρίστες μπήκαν σε τουριστικά λεωφορεία, μετακινήθηκαν σε σύντομη εκδρομή στους Φιλίππους και στο βαπτιστήριο της Λυδίας. Η κρουαζιέρα του συγκεκριμένου πλοίου έγινε από υψηλού εισοδήματος Αμερικανούς επιβάτες που εξ αυτού του λόγου για συγκεκριμένο δρομολόγιο νοίκιασαν το κρουαζιερόπλοιο.

Ήρθε στην Καβάλα από το λιμάνι της Τουρκίας Κουσάντασι, το μεσημέρι χθες αναχώρησε για τον επόμενο του προορισμό. Το λιμάνι της Σκύρου. Σύμφωνα με τον ΟΛΚ τα επόμενα δύο κρουαζιερόπλοια θα έρθουν στην Καβάλα τον Αύγουστο, 3 και 30 του μήνα.

Η άλλη είδηση που έχει σχέση με την κινητικότητα στο κεντρικό λιμάνι δεν είναι ευχάριστη,  υπό την έννοια ότι δεν διορθώθηκε ούτε χθες η βλάβη του υδροπτέρυγου. Έτσι ενώ προγραμματίζονταν χθες να ξεκινήσει πάλι δρομολόγια αυτό δεν έγινε. Το πλοίο παραμένει στο κεντρικό λιμάνι και περιμένει από μέρα σε μέρα το απαραίτητο ανταλλακτικό για να διορθώσει τη ζημιά στη μια μηχανή του. Το ανταλλακτικό αναμένεται να έρθει στην Καβάλα από το εξωτερικό για αυτό υπάρχει η συγκεκριμένη καθυστέρηση. Δεν αποκλείεται το υδροπτέρυγο να ξεκινήσει δρομολόγια στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

 

Διαβάστε επίσης