Αναρτήθηκε και η απόφαση των αντιπροέδρων- Ενδιαφέρουσες απόψεις των επικεφαλής της αντιπολίτευσης

 Αναρτήθηκε και η απόφαση των αντιπροέδρων- Ενδιαφέρουσες απόψεις των επικεφαλής της αντιπολίτευσης

Αναρτήθηκε χθες το πρωί η πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τους αντιπροέδρους των διοικήσεων νομικών προσώπων και δημοτικών επιχειρήσεων. Ενδιαφέρουσες οι απόψεις που διατύπωσαν οι επικεφαλείς των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Από την απόφαση και τη συνεδρίαση είχε αποχωρήσει η παράταξη της κ. Τσανάκα.

Το πρακτικό ειδικότερα αναφέρει:

Ο κ. Παπαδόπουλος ως επικεφαλής της παράταξής του δήλωσε, «κ. Δήμαρχε έχετε ένα δύσκολο έργο, έχουμε ένα μήνα και δεν μπορούμε να βγάλουμε απόφαση για τα αυτονόητα, πρέπει να το πούμε όλοι μας εδώ μέσα και φωναχτά, δεν θέλουμε τις καρέκλες, είμαστε θετικοί».

Ο κ. Παππάς Ε., ως επικεφαλής της παράταξής του δήλωσε, «ο Δήμαρχος έχει το απόλυτο δικαίωμα να ορίζει προέδρους και αντιπροέδρους και αυτό το δικαίωμα το αναγνωρίζουμε και το σεβόμαστε, άρα λοιπόν είναι μία δική σας διαδικασία, επιλέξτε τους, εμείς θα είμαστε εδώ για να κρίνουμε αυτά τα συμβούλια, είμαστε θετικοί».

Ο κ. Βέρρος ως επικεφαλής της παράταξής του δήλωσε, «εμείς θεωρούμε ότι η παράταξη του Δημάρχου άσχετα από το ποσοστό και με πόσα μέλη έχει, οφείλει να έχει την διοίκηση, άρα οφείλει να έχει και τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο». Ο κ. Ποτόλιας λαμβάνοντας το λόγο δήλωσε, «φυσικά ο Δήμαρχος πρέπει να έχει την πλειοψηφία, αλλά επειδή θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική των τροφείων κλπ, λέμε παρών που είναι πιο κοντά στο ναι ».

Ο κ. Βογιατζής δήλωσε, «θα πούμε ναι διότι ο Δήμος πρέπει να διοικηθεί όπως και τα Νομικά Πρόσωπα, και να σταματήσει αυτή η κοροϊδία». Το Δημοτικό Συμβούλιο ύστερα από συζήτηση, έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 65 του Ν. 3852/2010 και την ανωτέρω εισήγηση, μειοψηφούντος του κ. Ποτόλια αποφασίζει κατά πλειοψηφία: Εγκρίνει τον ορισμό Αντιπροέδρων:  Στο Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία «Δημοτική Θεατρική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας, «ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ» τον κ. Καμπουρίδη Ευάγγελο. Στο Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Δημοτικό Ωδείο Καβάλας», την κ. Μεϊντανίδου Άννα. Στο Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία «Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας, «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», τον κ. Αγγελίδη Παναγιώτη. Στο Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη-Προσχολική Αγωγή Καβάλας», την κ. Καγιάννη Θεοδώρα.

Επιβεβαιώνει τις προϋποθέσεις των μελών της ΔΕΥΑΚ: Μαρμάνης Δημήτριος Επίκουρος Καθηγητής στο ΔΙ.ΠΑ.Ε, στο τμήμα Χημείας, τακτικό μέλος Δερμετζής Κωνσταντίνος Αναπληρωτής Καθηγητής στο ΔΙ.ΠΑ.Ε, στο τμήμα Χημείας, αναπληρωματικό μέλος. Εγκρίνει ως στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ από τους εργαζομένους τους: Χανδρουλίδη Κωνσταντίνο τακτικό μέλος και Κιουλιούρη Στυλιανό αναπληρωματικό μέλος.

 

Διαβάστε επίσης