• 14 Μαΐου 2024,

Σημαντικές ζημιές σε διαμέρισμα από φωτιά που προκάλεσε αναμμένο κερί!

 Σημαντικές ζημιές σε διαμέρισμα από φωτιά που προκάλεσε αναμμένο κερί!

Μεγάλη κινητοποίηση έγινε χθες στις 6 το πρωί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας. Το τηλεφωνικό της κέντρο ενημερώθηκε για φωτιά σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στη συνοικία του Άη Γιάννη.

Στο σημείο έφθασαν γρήγορα δύο οχήματα, το προσωπικό των οποίων βρέθηκε μπροστά σε μια δύσκολη κατάσταση. Η φωτιά είχε πάρει μεγάλη έκταση κι οι φλόγες έβγαιναν από το μπαλκόνι και το παράθυρο του διαμερίσματος. Αρχικά έγινε επέμβαση από το δρόμο. Στη συνέχεια οι πυροσβέστες ανέβηκαν στο χώρο κι έκαναν επί τόπου επέμβαση. Στο μεταξύ είχε ξεσηκωθεί η γειτονιά, αρκετοί άνθρωποι είχαν βγει από τα σπίτια τους και παρακολουθούσαν με αγωνία.

Μέσα σε λίγα λεπτά η δράση της πυροσβεστικής είχε αποτέλεσμα κι η φωτιά έσβησε. Από το διαμέρισμα βγήκε άνδρας 38 ετών που έμενε μόνος του σε αυτό. Ήταν ελαφρά τραυματισμένος στα δάκτυλα των δύο χεριών. Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 38χρονος φέρεται να είπε στους πυροσβέστες ότι η φωτιά ξεκίνησε από αναμμένο κερί που άναψε ο ίδιος! Αυτό το σενάριο εξετάζεται κατά προτεραιότητα από το προανακριτικό τμήμα της υπηρεσίας.

Η παρέμβαση της Πυροσβεστικής είχε καταλυτικό χαρακτήρα ώστε η φωτιά να μην επεκταθεί σε παρακείμενα διαμερίσματα. Ορισμένα ωστόσο δεν απέφυγαν μικροζημιές. Στο διαμέρισμα του 2ου ορόφου όπου υπήρχε η φωτιά τρία δωμάτια καταστράφηκαν και τα υπόλοιπα υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Προς το παρόν το διαμέρισμα δεν μπορεί να κατοικηθεί. Αργότερα χθες το πρωί η Π.Υ. Καβάλας ενημερώθηκε για αναζωπύρωση. Όχημα της βρέθηκε στο σημείο γρήγορα αλλά αναζωπύρωση δεν υπήρχε.

 

Διαβάστε επίσης