• 26 Απριλίου 2024,

Σημεία και τέρατα

 Σημεία και τέρατα

 

Γράφει ο Θόδωρος Θεοδωρίδης


Η Βουλγαρία, λέει, εξέφρασε επισήμως την αντίθεσή της για την κλειστή δομή φιλοξενίας μεταναστών που ανακοίνωσε ότι θα εγκαταστήσει η Ελλάδα στο Νομό Σερρών, πολύ κοντά στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας, μάλιστα χαρακτήρισε την δημιουργία της δομής μια «παράλογη» πρόταση.

«Μία δομή παράνομων μεταναστών στην ελληνική πλευρά, κοντά στα σύνορά μας, δημιουργεί συνθήκες όξυνσης της έντασης. Είναι παράλογο και δεν είναι μια κίνηση καλής γειτονίας», έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook.

«Ο στρατός της Βουλγαρίας» συνέχισε, «είναι έτοιμος να αντιδράσει. Εγγυώμαι ότι δεν θα αφήσω ένα νέο κύμα μεταναστών να κατευθυνθεί προς τη χώρα μας»,

Δηλαδή, δεν φτάνει που η Ελλάδα σηκώνει όλο το βάρος των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία, δεν φτάνει που καμιά Ευρωπαϊκή χώρα δεν αναλαμβάνει να βοηθήσει ουσιαστικά απορροφώντας ένα μέρος του μεγάλου αυτού αριθμού των μεταναστών, αλλά έρχονται τώρα οι Βούλγαροι να μας υποδείξουν και που θα φτιάξουμε τις δομές μέσα στο ελληνικό έδαφος.

Δε μας χέζετε ρε Νταλάρες.


Δυστυχώς στις εποχές που ζούμε η κάθε είδους εξουσία μετέρχεται όλα τα μέσα για να διατηρήσει τα προνόμιά της. Το ίδιο κάνει και η ηγεσία της ελληνικής εκκλησίας.

Οι ιεράρχες νιώθουν πως αν υποκύψουν στον αδυσώπητο ρεαλισμό της επιστήμης, θα καταρρεύσει όλο το οικοδόμημα πάνω στο οποίο στηρίζουν την εξουσία τους.

Οι απλοί πιστοί, οι άνθρωποι που το θρησκευτικό τους συναίσθημα είναι ανυπόκριτο και ανιδιοτελές, ο λαός που κλείνει ταπεινά την κεφαλή και το γόνυ μπροστά στο μεγαλείο του Θείου, δεν έχει ανάγκη τη ρώσικη ρουλέτα στην οποία τον καλεί να συμμετάσχει η ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Μπορεί να περιμένει με καρτερία χωρίς το ρίσκο του φανατισμού.


Οι επιπτώσεις στην οικονομία από την μεγάλη δημοσιότητα που έχει δοθεί στο θέμα του κορωνοϊού, είναι πλέον εμφανείς. Μεταξύ όλων των άλλων επλήγησαν και τα καφέ που έσφυζαν από ζωή και κίνηση και που μοιάζουν τώρα έρημα τοπία. Ο κόσμος τα αποφεύγει, ελάχιστες παρέες μαζεύονται πλέον εκεί και τα περισσότερα τραπέζια είναι άδεια. Οι επιχειρηματίες ανησυχούν όχι μόνον για τις μέρες αυτές αλλά και για την περίοδο τόσο του Πάσχα όσο και πολύ περισσότερο του καλοκαιριού. Ας ελπίσουμε ότι μέχρι τότε θα ξεπεράσουμε το πρόβλημα και τα κανάλια θα έχουν άλλα -λιγότερο επώδυνα- θέματα να ασχοληθούν.


Και ενώ ο κόσμος καίγεται, ο Μάκης Παπαδόπουλος εξέδωσε χθες δελτίο τύπου που τα «ρίχνει» πάλι στο δήμαρχο (δημοσιεύεται στη σελίδα 11). Δεν ξέρω αν θα βρεθεί εμβόλιο και αντίδοτο για τον κορωνοϊό. Αλλά για την βαριά αυτή ασθένεια του Μάκη να τα βάζει κάθε μέρα με τον δήμαρχο, μάλλον δεν θα βρεθεί φάρμακο. Είναι αρρώστα ανίατη. Και θα την κουβαλάει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ο τόπος της ζωής μας» μέχρι τα βαθιά του γεράματα.


Ευγνωμονεί την Ελλάδα, λέει ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, η οποία υπερασπίζεται τα σύνορα της Ευρώπης. Ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοφρόνηση κ. Κουρτς αλλά μια και το λες δεν παίρνεις και μερικές χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα σου να ξελαφρώσει λίγο την Ελλάδα και να αποδείξεις έμπρακτα την συμπάθειά σου για τη χώρα μας;

Διαβάστε επίσης