• 19 Απριλίου 2024,

1ο Γενικό Λύκειο Καβάλας Με το πρόγραμμα «Teachers4Europe» στο «8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας»

 1ο Γενικό Λύκειο Καβάλας  Με το πρόγραμμα «Teachers4Europe» στο «8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας»

Οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Καβάλας συμμετείχαν στο «8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας» (http://digifest-kav.blogspot.gr/), που πραγματοποιήθηκε σε πανελλαδικό επίπεδο στο διάστημα 18 – 21 Απριλίου 2018, υπό την αιγίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ..

Στην πόλη της Καβάλας το Φεστιβάλ έλαβε χώρα την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018 με την αρωγή της Σχολικής Συμβούλου Πληροφορικής Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Μπαμπαλώνα Ελένης, και του υπευθύνου ΚΕΠΛΗΝΕΤ  κ. Γρηγοριάδη Γρηγόρη.

Οι μαθητές του σχολείου μας παρουσίασαν τα ψηφιακά έργα που δημιούργησαν κατά την υλοποίηση του προγράμματος “Τeachers4Europe” με θέμα “ReduceReuse Recycle, Η Ευρωπαϊκή Οπτική της Ανακύκλωσης“, που είχε ως στόχο να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές ως Έλληνες και Ευρωπαίοι πολίτες για την αξία της ανακύκλωσης και τη σημασία του να μάθουν να ανακυκλώνουν σωστά και συνειδητά έτσι ώστε να αυξηθούν τα ποσοστά ανακύκλωσης σε όλη την Ευρώπη ξεκινώντας από την Ελλάδα  για αποδοτικότερη αξιοποίηση των φυσικών πόρων, διαχείριση των αποβλήτων και αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας. Υπεύθυνη της δράσης ήταν η κ. Νικολάου Δέσποινα καθηγήτρια Αγγλικών.

Παρουσίασαν επίσης ρομποτική κατασκευή που υλοποιούν οι μαθητές της Β’ τάξης της ομάδας προσανατολισμού θετικών σπουδών, στο πλαίσιο του προγράμματος “Τeachers4Europe” με θέμα «Αυτός ο κόσμος ο μικρός ο μέγας» και του έργου «Εtwinning» προσανατολισμένο στο STEM.Το σχολείο μας συνεργάζεται με το Περιφερειακό Γυμνάσιο Λιβαδιών στην Κύπρο.

Οι μαθητές, με την υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Φιλιππίδου Φωτεινή (ΠΕ19), κατασκεύασαν μια ρομποτική καρέκλα, που θα χρησιμοποιείται από άτομα με δυσκολία στην κίνηση προκειμένου να περιηγηθούν και να ξεναγηθούν σε έναν εκθεσιακό χώρο ή μουσείο.

Ο στόχος της εκπαιδευτικής δράσης “Teachers4Europe” που υλοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο 1ο ΓΕΛ είναι διττός. Πρώτον, επιδιώκει  να συμβάλει στην καλύτερη ενημέρωση των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών επί των εξελίξεων των ευρωπαϊκών θεμάτων και δεύτερον να τους υποστηρίξει στο να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους, εφαρμόζοντας στην εκπαιδευτική πρακτική καινοτόμες βιωματικές μεθόδους διδασκαλίας με την αξιοποίηση των τεχνολογιών της πληροφορικής και της επικοινωνίας.

Το σχολείο μας επιλέχθηκε και συμμετείχε την Παρασκευή 20 Απριλίου  στην τηλεδιάσκεψη όλων των σχολείων της χώρας που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ και παρουσίασε τις ψηφιακές δημιουργίες που έφτιαξαν οι μαθητές σχετικά με την ανακύκλωση.

Στην εκδήλωση απέστειλε χαιρετισμό ο υπουργός Παιδείας, κ. Κώστας Γαβρόγλου.

 

Διαβάστε επίσης