• 29 Απριλίου 2024,

1ο Γυμνάσιο Χρυσούπολης: Εκπαιδευτική δράση Erasmus στην Πολωνία (φωτογραφίες)

 1ο Γυμνάσιο Χρυσούπολης: Εκπαιδευτική δράση Erasmus στην Πολωνία (φωτογραφίες)

Είκοσι τρεις μαθητές και τρεις καθηγητές ταξίδεψαν στην πόλη Piekary Slaskie της Πολωνίας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, “Από τις φρικαλεότητες του Β΄Παγκόσμιου Πολέμου στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.

Την εβδομάδα 4-11 Μαρτίου η ομάδα Erasmus του σχολείου μας συμμετείχε στην συνάντηση των σχολείων Γαλλίας, Πολωνίας και Ελλάδας στο Piekary Slaskie της Πολωνίας. Με την επίσκεψη στο στρατόπεδο του Auschwitz -Birkenau οι μαθητές γνώρισαν τις φρικαλεότητες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και ένιωσαν την οδύνη αυτού.

Η επίσκεψη στο μουσείο του Schindler έδωσε μια νότα ελπίδας στην συμφορά του πολέμου, και την βεβαιότητα ότι πάντα υπάρχουν άνθρωποι που ξεχωρίζουν. Οι περιηγήσεις-ξεναγήσεις στις πόλεις της Κρακοβίας, της Βουδαπέστης και του Βελιγραδίου ήταν πλήρεις και ενημερωτικές.

Οι μαθητές επέστρεψαν γεμάτοι γνώσεις, εμπειρίες και αναμνήσεις. Ο στόχος της επίσκεψης για συνεργασία, εξάσκηση της αγγλικής γλώσσας και εμπλουτισμό των γνώσεων για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τα ανθρώπινα δικαιώματα επετεύχθη.

πηγή: 1ο Γυμνάσιο Χρυσούπολης

Διαβάστε επίσης