• 3 Μαΐου 2024,

20 Νοεμβρίου 2014 – Ενημερωτική εκδήλωση: «Ζωή χωρίς κάπνισμα στους ένστολους»

 20 Νοεμβρίου 2014 – Ενημερωτική εκδήλωση: «Ζωή χωρίς κάπνισμα στους ένστολους»

Από τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας πήραμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση:Με αφορμή τη διαρκή αύξηση της καπνισματικής συνήθειας στα σώματα ασφαλείας, η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Ζωή χωρίς κάπνισμα στους ένστολους».
Το κάπνισμα είναι μία από τις κύριες αιτίες θανάτου που μπορούν να προληφθούν. Είναι χρέος μας η μείωση του αριθμού των καπνιστών, γιατί κάθε χρόνο πεθαίνουν στην Ελλάδα 20.000 άτομα από ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα. Επιπρόσθετα, το 14% του προϋπολογισμού για την υγεία διατίθεται για ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα.
Τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί στα Νοσοκομεία προγράμματα διακοπής του καπνίσματος. Στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας λειτουργεί Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος που εντάσσεται στη λειτουργία της Α’ Πνευμονολογικής Κλινικής. Στο Ιατρείο γίνεται προσπάθεια διακοπής καπνίσματος σε ανθρώπους που έχουν αποφασίσει να διακόψουν το κάπνισμα καθώς επίσης και ενημέρωση για τους κινδύνους από το τσιγάρο και τα οφέλη της διακοπής του καπνίσματος. Συμβουλευτική παρέμβαση και φάρμακα είναι οι δύο μέθοδοι που ακολουθούνται στους καπνιστές. Το Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων και δέχεται κατόπιν ραντεβού στο 1535.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του αμφιθεάτρου του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας Τετάρτη 19-11-2014 από τις 10:00πμ ως τις 11:00π.μ
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
Αλέξης Πολίτης: Υπεύθυνος Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος του ΓΝ Καβάλας, Ειδικευόμενος ιατρός Πνευμονολογίας, Υποψήφιος Διδάκτωρ Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ

– Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι: ο Συντονιστής Διευθυντής της Α΄Πνευμονολογικής Κλινικής ΓΝ Καβάλας, κος Βασίλης Ιωαννίδης
– ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, κος Ιωάννης Βασιλειάδης
– ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, κος Χρήστος Κοπατσάρης
 Κάπνισμα και Ένστολοι. Βλαβερές επιπτώσεις του καπνίσματος και μέθοδοι διακοπής αυτού (εισηγητής: κος Αλέξης Πολίτης)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κατόπιν θα απαντηθούν ερωτήσεις που ενδεχόμενα θα θελήσει να απευθύνει το ακροατήριο.

Διαβάστε επίσης