Με παρέμβαση της ΠΑΣΕΒΕ Καβάλας αποτράπηκε διακοπή ρεύματος σε επαγγελματίες της Δημοτικής Αγοράς

 Με παρέμβαση της ΠΑΣΕΒΕ Καβάλας αποτράπηκε διακοπή ρεύματος σε επαγγελματίες της Δημοτικής Αγοράς

Αποτελεσματική παρέμβαση πραγματοποίησαν οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ την Παρασκευή14/11 στη ΔΕΗ, προκειμένου να εμποδίσουν τη διακοπή ρεύματος σε τρείς αυτοαπασχολούμενους της Δημοτικής Αγοράς και να εξασφαλίσουν διακανονισμό σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.
Την ίδια ώρα που η ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ διαφημίζει τις νέες «μειωμένες» τιμές της (2%) στους μικροεπαγγελματίες εφόσον δεν έχουν οφειλές, οι βιομήχανοι απαιτούν και παίρνουν 40% φτηνότερη ενέργεια. Η διαπιστωμένη μείωση του τζίρου στα κάθε είδους μικρομάγαζα, που ξεπερνάει το 70% στα χρόνια της κρίσης, δε επιτρέπει σε εκατοντάδες χιλιάδες από αυτά να είναι συνεπή στις υποχρεώσεις τους. Έτσι είναι αδύνατον να επωφεληθούν ακόμα και αυτής της ελάχιστης μείωσης.
Είναι φανερό ότι:
1. την ενεργειακή ελάφρυνση των βιομηχάνων θα την πληρώσουν ακόμη μια φορά οι αυτοαπασχολούμενοι μαζί με τον υπόλοιπο λαό. Στην άμεση ανάγκη των ΕΒΕ για φτηνή ενέργεια απαντάει μόνο το αίτημα που προβάλλει η ΠΑΣΕΒΕ και το ταξικό κίνημα για φτηνή ενέργεια στο λαό.
2. Σχεδιασμένα προχωράει η καταστροφή μικρών επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων προκειμένου να «καθαρίσει» η αγορά για να επεκταθούν οι τζίροι των επιχειρηματικών ομίλων. Το σύνολο της πολιτικής που συμφωνήθηκε στα όργανα της ΕΕ και εφαρμόζουν πιστά όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, υπηρετεί την ενίσχυση των μονοπωλίων, που άλλωστε αποτελούν τη πραγματική εξουσία.
Μοναδικός δρόμος που υπηρετεί , τις άμεσες ανάγκες και τα συμφέροντα του λαού είναι η οργάνωση και η συσπείρωση του , ο συνεπείς αγώνας ενάντια στα μονοπώλια , τη πολιτική και τις πολιτικές δυνάμεις που τα υπηρετούν.
Σ΄αυτή τη κατεύθυνση είναι όλες οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει, κάθε φορά που απειλούνται συνάδελφοι, όπως η συγκεκριμένη, στην ίδια και ο απεργιακός αγώνας στις 27 Νοέμβρη.
Μαζί με τους εργάτες και όλες τις λαϊκές δυνάμεις, να δώσουμε απάντηση στην πολιτική που μας εξαθλιώνει και στις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες , που προωθούν τον εφησυχασμό και την αδράνεια για να εφαρμοστεί χωρίς αντιδράσεις .

Διαβάστε επίσης