• 7 Μαΐου 2024,

200 ξεχασιάρηδες κάτοχοι κυνηγετικών όπλων

 200 ξεχασιάρηδες κάτοχοι κυνηγετικών όπλων

Με έκπληξη παρατηρούμε το τελευταίο χρονικό διάστημα στις δικαστικές αίθουσες του Πρωτοδικείου Καβάλας κυρίως στο Μονομελές, πολλές υποθέσεις Καβαλιωτών που καταδικάζονται σε ποινές έως 5 μήνες και χρηματική ποινή έως 1000 ευρώ γιατί δεν ανανέωσαν, όπως ήταν υποχρεωμένοι, ή γιατί απώλεσαν κυνηγετικά όπλα τα οποία αρχικώς κατείχαν με τις απαραίτητες άδειες οι οποίες στο μεταξύ έληξαν.

Πρόκειται για μια μεγάλη εκκρεμότητα 1500 ανανεώσεων κυνηγετικών όπλων στο Νομό Καβάλας, εκκρεμότητα που δημιουργήθηκε από το 2004. Οι αρμόδιοι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας αναζήτησαν και βρήκαν όλους σχεδόν τους κατόχους κυνηγετικών όπλων που είχαν ξεχάσει να ανανεώσουν τις άδειες, ώστε να αποφευχθούν οι δυσάρεστες συνέπειες της παραπομπής τους σε δίκη. Παρόλα αυτά 200 κάτοχοι όπλων δεν βρέθηκαν, σχηματίστηκαν ισάριθμες δικογραφίες. Πρόκειται για κατόχους κυνηγετικών όπλων που δεν ανανέωσαν τις άδειες ή έχασαν τα κυνηγετικά τους όπλα και δεν δήλωσαν την απώλεια στην αστυνομία.

Όλοι αυτοί οδηγούνται κατηγορούμενοι στο Δικαστήριο και τις περισσότερες φορές, καταδικάζονται. Πλέον όλοι οι πολίτες του νομού που έχουν στην κατοχή τους κυνηγετικά όπλα, ενημερώνονται τηλεφωνικά από τους αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας, ώστε έγκαιρα να προβούν στην ανανέωση των αδειών των κυνηγετικών όπλων και να αποφύγουν ένα πρόστιμο που αρχικά έφτανε τα 120 ευρώ.

Διαβάστε επίσης