• 19 Μαΐου 2024,

200 εμβολιασμοί την ημέρα με Astrazeneca στο Νοσοκομείο

 200 εμβολιασμοί την ημέρα με Astrazeneca στο Νοσοκομείο

Η καθημερινότητά του Νοσοκομείου Καβάλας αφορά δύο παράλληλες διαδικασίες, οι οποίες συνεχίζονται και παρακολουθούνται στενά.

Πρόκειται για τη νοσηλεία περιστατικών με κορωνοϊό και τον εμβολιασμό πολιτών στα 4 εμβολιαστικά κέντρα του νοσηλευτικού ιδρύματος. Ένα από αυτά μάλιστα κάνει εμβόλια της εταιρίας Johnson & Johnson. Αλλαγή που σημειώθηκε τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Οι άρρωστοι με κορωνοϊό τόσο στην κλινική όσο και στη μονάδα εντατικής θεραπείας μειώνονται αργά αλλά σταθερά. Το ίδιο διάστημα οι εμβολιασμοί είναι κάθε μέρα και περισσότεροι. Είναι χαρακτηριστικό ότι τη Δευτέρα 10 Μαΐου οι εμβολιασμοί στο Νομό Καβάλας έκαναν νέο ρεκόρ με 1.542. Από αυτούς 251 αφορούσαν τη Θάσο. Επίσης νούμερο ρεκόρ για το Κέντρο Υγείας Πρίνου.

Η ίδια διαδικασία της Δευτέρας δείχνει ότι αυξήθηκαν κατά 800 περίπου οι πολίτες του Νομού Καβάλας που έκαναν τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Άλλα αναλυτικότερα στοιχεία από τη διαδικασία του εμβολιασμού στο Νοσοκομείο δείχνουν ότι έπαψε να υπάρχει η επιφύλαξη για το εμβόλιο Astrazeneca.

Την προηγούμενη εβδομάδα αλλά και αυτήν την εβδομάδα το συγκεκριμένο εμβόλιο έκαναν πάρα πολλοί καβαλιώτες. Περισσότεροι από 200 την ημέρα! Αντίστοιχα 200 και πλέον την ημέρα είναι αυτοί που κάνουν το εμβόλιο της Pfizer ενώ το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson στο Νοσοκομείο κάνουν 50 άνθρωποι την ημέρα.

Το Νοσοκομείο Καβάλας δια των εκπροσώπων του εκτιμά ότι μπορεί να κάνει και περισσότερα εμβόλια σε καθημερινή βάση αρκεί φυσικά να υπάρχουν ενδιαφερόμενοι και ραντεβού. Προετοιμάζεται λοιπόν να ξεπεράσει τους αριθμούς των προηγούμενων ημερών και εβδομάδων.

Προετοιμάζεται για ακόμα μεγαλύτερα ρεκόρ ημερήσιων εμβολιασμών.

Την ίδια στιγμή οι ασθενείς με κορωνοϊό μειώνονται αργά μεν αλλά σταθερά. Το πρωί της Τρίτης ήταν 52 στην κλινική και 7 στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Στη μονάδα εντατικής θεραπείας νοσηλεύονταν τρεις ασθενείς από την Καβάλα, ένας από τη Χρυσούπολη, ένας από τη Θάσο, ένας από χωριό του Δήμου Νέστου και ένας από τη Δράμα.

Συνολικά οι 59 ασθενείς με κορωνοϊο στο Νοσοκομείο προέρχονται: 23 από το Δήμο Καβάλας, 10 από το Δήμο Παγγαίου, 7 από το Δήμο Δράμας, 6 από το Δήμο Νέστου,  5 από τη Θάσο, 3 από την περιοχή της Θεσσαλονίκης, 2 από την περιοχή των Σερρών και 3 από τον πρώην Δήμο Φιλίππων.

Οι ασθενείς της κλινικής το απόγευμα της Δευτέρας ήταν λιγότεροι. Δηλαδή 45. Έγιναν όμως 52 το πρωί της Τρίτης λόγω του ότι το βράδυ Δευτέρας προς Τρίτη σημειώθηκαν 9 εισαγωγές νέων ασθενών!

*Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ στα rapid test της Δευτέρας 10 Μάη είχαμε τα ακόλουθα αποτελέσματα: ΚΥ Πρίνου Θάσου 63 τεστ με 2 θετικά. Ένας άνδρας και μία γυναίκα με ενδιάμεση ηλικία 56.5 χρόνια. Ελευθερούπολη 101 αρνητικά τεστ.

Διαβάστε επίσης