200 επισκέπτες λόγω συνδιάσκεψης της ΕΓΕ

 200 επισκέπτες λόγω συνδιάσκεψης της ΕΓΕ

Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο, όπου μάλιστα παραβρέθηκε και η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, μαζί με τρεις εκπροσώπους των διοργανωτών που προετοίμασαν για το Σάββατο την πανελλαδική συνδιάσκεψη της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος. Όπως τονίστηκε στη συνέντευξη τύπου, η συνδιάσκεψη θα φέρει στην Καβάλα περίπου διακόσα άτομα, κυρίως γυναίκες με τους συνοδούς τους.

Η ανοικτή συνδιάσκεψη έχει ως θέμα της «Φύλλο, εργασία και οικογένεια στα χρόνια των μνημονίων». Θα πραγματοποιηθεί από το πρωί του Σαββάτου 7 Οκτωβρίου έως το απόγευμα στη δημοτική βιβλιοθήκη. Θα ακολουθήσει συνεστίαση στο κέντρο «Μιχάλης», ενώ το πρωί της Κυριακής οι συμμετέχοντες στη συνδιάσκεψη θα ξεναγηθούν στο Μουσείο Καπνού, θα επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, το Βαπτιστήριο της Λυδίας και το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων.

Η Θεοδώρα Γλυκοπούλου, η Δέσποινα Πετειναράκη και η Λέλα Γράσου ευχαρίστησαν πολλές φορές στη διάρκεια της συνεντεύξεως τύπου τη δήμαρχο, για τη βοήθεια που προσφέρει στη διοργάνωση ο δήμος Καβάλας. Δεν έκρυψαν μάλιστα ότι εάν δε υπήρξε η συμπαράσταση και η βοήθεια του δήμου, η συνδιάσκεψη δε θα μπορούσε να φιλοξενηθεί στην πόλη μας. Η δήμαρχος χαρακτήρισε ως καταπληκτικό κι επίκαιρο το θέμα. «Όλοι ζοριζόμαστε και οι συνθήκες στις οικογένειες έχουν χειροτερεύσει λόγω των μνημονίων», είπε χαρακτηριστικά η κ. Τσανάκα και δήλωσε υπερήφανη για τη φιλοξενία της συνδιάσκεψης στην Καβάλα. Ωστόσο διευκρίνισε ότι δε θα καταφέρει να παραστεί στις εργασίες του Σαββάτου αφού θα απουσιάζει εκτός πόλεως.

Η κ. Γλυκοπούλου θύμισε ότι παρόμοια συνδιάσκεψη είχε πραγματοποιηθεί στην Καβάλα πριν από 34 χρόνια. Οκτώ χρόνια εφαρμογής των μνημονίων έχουν φέρει τις ελληνικές οικογένειες σε δύσκολη θέση, είπε η κ. Γλυκοπούλου, σημειώνοντας ότι τα θέματα της συνδιάσκεψης έχουν ήδη συζητηθεί σε περιφερειακά συμβούλια της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος.

Η Θεοδώρα Γλυκοπούλου γνωστοποίησε επίσης ότι στη συνδιάσκεψη έχουν προσκληθεί όλες οι γυναικείες οργανώσεις της πόλης και της περιφερειακής ενότητας, διαπιστώνοντας ότι η κρίση έχει αγγίξει και τους συγκεκριμένους γυναικείους φορείς. «Δεν υπάρχει ανανέωση και διάδοχη κατάσταση», είπε για την ΕΓΕ και το παράρτημα της Καβάλας. Επεσήμανε επίσης ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι το αποκούμπι κάθε οργανισμού και συλλόγου, αφού βοηθά από την πλευρά της όσο και όπου μπορεί. Τέλος, η κ. Γλυκοπούλου ευχαρίστησε τους ιδιώτες χορηγούς, την επιχείρηση Ανανιάδη, το ζαχαροπλαστείο ΑΛΛΟΤΙΝΟ, το πολυκατάστημα Σκλαβενίτη, την αρτοποιία Φελαχίδη, τον Πρόδρομο Ιωσηφίδη, τον Γιώργο Χριστοδουλίδη, τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και τον Κομνηνό Από τα, βιβλία του οποίους θα μοιραστούν στις συνέδρους.

Διαβάστε επίσης