Δύσκολος χειμώνας ναι , νέα μνημόνια όχι!

 Δύσκολος χειμώνας ναι , νέα μνημόνια όχι!

Από την Θεσ/νίκη προχθές Κυριακή ο Μητσοτάκης ο Κυριάκος απάντησε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου και είπε ότι ο χειμώνας θα είναι δύσκολος λόγω των οικονομικών επιπτώσεων του Covid – 19 αλλά μνημόνια καινούργια δεν υπάρχουν στον ορίζοντα.

Φαντάζεστε ο Covid – 19 να έφερνε εκτός όλων των άλλων και νέα μνημόνια ;

Νομίζω ότι αυτό το κοκτέϊλ θα ήταν εκρηκτικό.

Σίγουρα ο χειμώνας θα είναι δύσκολος γιατί θα κληθούμε να τον αντιμετωπίσουμε με άδειους κουμπαράδες αλλά ευελπιστούμε ότι όλα αυτά που αποφασίσανε πρόσφατα οι ηγέτες της Ε.Ε. ως οικονομική ενίσχυση να μην μείνουν στα συρτάρια στα γραφεία των Βρυξελών αλλά να υλοποιηθούν.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι μετά από ένα “κουτσό” καλοκαίρι με τεράστια μείωση εσόδων θα χρειαστεί το κράτος να βάλει βαθειά το χέρι στην τσέπη και να βοηθήσει όλους αυτούς τους κλάδους τους οποίους χτύπησε η πανδημία.

Δεν χρειάζονται νέα λουκέτα για να υπάρξει νέος γύρος με μέτρα στήριξης.

Τα λουκέτα της άνοιξης που μας πέρασε και το μακελειό του τουρισμού το καλοκαίρι που τελειώνει φτάνουν και περισσεύουν.

Ο Μητσοτάκης μιλώντας από την Θεσ/νίκη έδειξε ότι γνωρίζει τι ακολουθεί μετά το καλοκαίρι και κυρίως έδειξε ότι είναι έτοιμος να το αντιμετωπίσει.

Μακάρι να είναι έτσι.

Για το εμβόλιο ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι θα είναι απόλυτα ασφαλές και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης του.

Αυτό που δεν μας είπε είναι πόσο πίσω θα πάει η κυκλοφορία του μετά τις τελευταίες εξελίξεις που προκαλέσανε την διακοπή των δοκιμών.

Όπως καταλαβαίνετε το μυαλό όλων πάει στο επόμενο καλοκαίρι το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει και κυρίως δεν μας παίρνει να είναι όπως το φετινό.

 

Καλοκαιρινή θα είναι όπως όλα δείχνουν και αυτή η εβδομάδα αφού σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ την ερχόμενη Παρασκευή η ανώτερη θερμορκασία στην Καβάλα θα είναι οι 31 βαθμοί.

Με 31 βαθμούς κελσίου όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούμε να μιλάμε για αλλαγή στο σκηνικού του καιρού αλλά για νέα παράταση του καλοκαιριού.

Φαίνεται ότι όλο τον Σεπτέμβρη θα τον βγάλουμε στις παραλίες.

Αν υπάρξει μία μικρή πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει το Σαββατοκύριακο αλλά όχι πολύ μεγάλη.

 

Το επόμενο δεκαήμερο αναμένεται το ραντεβού του Μητσοτάκη με τον Ερντογάν στο πλαίσιο μίας γενικότερης προσπάθειας εκτόνωσης της κατάστασης που είναι αλήθεια ότι μας έχει κουράσει όλους.

Μακάρι να πάνε όλα καλά, να πέσουν οι τόνοι και να αρχίσουν να κλείνουν σιγά – σιγά  αυτά τα γειτονικά μέτωπα.

Συμφέρει και τις δύο χώρες για πολλούς και διαφόρους λόγους η καλή γειτονία.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Είμαστε σίγουροι ότι όλα θα πάνε καλά και αυτή την φορά.

Μπορεί να ζοριστούμε λίγο αλλά στο τέλος θα τα καταφέρουμε.

Έτσι δεν γίνεται πάντα;

Είμαστε αισιόδοξοι και θεωρούμε ότι θα βγούμε νικητές και από αυτή την δύσκολη αναμέτρηση.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης