25 Αυγούστου η τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

 25 Αυγούστου η τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Συνεδρίασε  το μεσημέρι για περίπου τριάντα λεπτά η οικονομική επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Στη διάρκεια της συνεδρίασης ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής, ανακοίνωσε ότι η τελευταία συνεδρίαση του παρόντος δημοτικού συμβουλίου, θα γίνει τη Δευτέρα 25 Αυγούστου. Την πρώτη Κυριακή του Σεπτέμβρη θα συνεδριάσει το καινούριο δημοτικό συμβούλιο, όπου θα εκλέξει προεδρείο, ενώ αργότερα το ίδιο μήνα, κι αφού έχει πλέον έχει αναλάβει τα καθήκοντά της η νέα διοίκηση, θα μπούνε σε κανονική διαδικασία συνεδριάσεων και το δημοτικό συμβούλιο και οι διάφορες δημοτικές επιτροπές.
Χθες μάθαμε επίσης ότι ένα από τα θέματα της συνεδρίασης της 25ης Αυγούστου, τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου με τη σημερινή σύνθεση, θα είναι ο ισολογισμός και τα αποτελέσματα χρήσης του δήμου Καβάλας, μέχρι την 31η Δεκέμβρη του 2013.
Όπως σχολίασε χθες συζητώντας το θέμα στην οικονομική επιτροπή ο Κωστής Σιμιτσής, αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ένα πλεόνασμα 100.000 ευρώ.
Η συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής είχε πολλές ομόφωνες αποφάσεις και πολλά αιτήματα πολιτών να ρυθμίσουν με τους γνωστούς ευνοϊκούς όρους τα χρέη τους προς το δήμο Καβάλας. Με αφορμή έγκριση πρακτικών διαγωνισμών ο Ηλίας Καλανταρίδης ζήτησε σε επόμενες συνεδριάσεις και ίδια θέματα να υπάρχουν ενδεικτικές τιμές αγοράς σε κάθε διαγωνισμό για να μπορούν τα μέλη της οικονομικής επιτροπής να κάνουν σύγκριση των τιμών του διαγωνισμού με τις τιμές της αγοράς.
Εγκρίθηκε ομόφωνα διαγωνισμός για την ανάδειξη προμηθευτή αναλώσιμων ειδών μηχανογράφησης, φωτοτυπικών, φαξ και φωτοτυπικού χαρτιού 78.000 ευρώ. Η εταιρία του Ξανθόπουλου και Σία συμμετείχε στο διαγωνισμό για την ανάδειξη υλικών δομικού σιδήρου. Θα προμηθεύσει με τέτοια υλικά το δήμο Καβάλας για τα έργα επιστασίας, έως του ποσού των 50.000 ευρώ περίπου.
Για την επίβλεψη των έργων στο εσωτερικό της δημοτικής καπναποθήκης επελέγη μηχανικός μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας, από την συμπρωτεύουσα.
Σχετικά με την επέκταση της ΔΕΗ, στο δημοτικό διαμέρισμα των Φιλίππων για την ηλεκτροδότηση κατοικίας δημότη, ο Ηλίας Καλανταρίδης σημείωσε, ότι για τη συγκεκριμένη επέκταση του δικτύου της ΔΕΗ, το τοπικό συμβούλιο του δημοτικού διαμερίσματος των Φιλίππων, δε γνώριζε το παραμικρό. Όπως υπενίχθη ο κ. Καλανταρίδης το δημοτικό διαμέρισμα των Φιλίππων, έδινε προτεραιότητα σε άλλες περιπτώσεις επέκτασης του δικτύου της ΔΕΗ.
Πολύ συζήτηση έγινε για το πρακτικό περί απευθείας ανάθεσης γενικού εξοπλισμού για τις ανάγκες βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Καβάλας.
Το ποσό ήταν 37.000 ευρώ. Είχαν προηγηθεί δύο άγονοι διαγωνισμοί κι έτσι τώρα η διαδικασία εξελίχθηκε με απευθείας ανάθεση. Ο Ηλίας Καλανταρίδης που μειοψήφησε παρατήρησε ότι δεν είναι σωστό ν΄ αγοράζονται μέσω βιβλιοπωλείου, ψυγείο, ηλεκτρικός φούρνος κι άλλες τέτοιες συσκευές, που αναφέρονται κατά πάσα πιθανότητα στη λειτουργία της κουζίνας βρεφονηπιακού σταθμού.
Παρατήρησε επίσης ότι υπάρχουν προκλητικές τιμές, όπως για παράδειγμα η αγορά ενός CD player, αντί του ποσού των 445 ευρώ, ενός καταστροφέα εγγράφων αντί του ποσού των 539 ευρώ.
Παρά τις διαφωνίες του κ. Καλανταρίδη η διαδικασία προχώρησε κανονικά και τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής ενέκριναν το πρακτικό για την απευθείας ανάθεση.
Σε διαγωνισμό για την ανάδειξη προμηθευτή τροφίμων του Δήμου Καβάλας, η διαδικασία κηρύχθηκε άγονη και θα επαναληφθεί. Η επιτροπή δέχθηκε να μην γίνουν δεκτές διάφορες ενστάσεις που αφορούσαν τη διαδικασία του διαγωνισμού.
Θα επαναληφθεί επίσης ο διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου για το έργο της δημοτικής καπναποθήκης, ειδικότερα το υποέργο Νο4, που αφορά την προμήθεια φωτιστικών.
Τέλος έγινε οριστική έγκριση αναδόχου για το μεγάλο έργο ανακαίνισης και συντήρησης της Παιδόπολης, που θα εκτελέσει η κοινοπραξία Ι. Ιατράκης – Κ. Μπουμπούνας – Μιχαηλίδου Ο.Ε.

 

Διαβάστε επίσης