250 επιπλέον κλίνες κάθε χρόνο στο Νομό Καβάλας (Φωτογραφίες)

 250 επιπλέον κλίνες κάθε χρόνο στο Νομό Καβάλας (Φωτογραφίες)

Στο πλαίσιο μιας μεγάλης σύσκεψης στο Επιμελητήριο Καβάλας (η οποία είναι σε εξέλιξη), η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά ανέπτυξε τους βασικούς άξονες της τουριστικής πολιτικής της κυβέρνησης. Στην επίσκεψη της στην πόλη μας- επίσκεψη λίγων ωρών- επέμενε στα αυξητικά νούμερα του τουρισμού, τόσο φέτος όσο και τα τρία προηγούμενα χρόνια.

Η κ. Κουντουρά επισκέφθηκε αρχικά το Δημαρχείο. Αμέσως μετά, μαζί με τη Δήμαρχο, βρέθηκε στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου», στο παλιό Νοσοκομείο και στη παλιά Μεραρχία. Η κ. Τσανάκα ζήτησε τη βοήθεια της προκειμένου τα ακίνητα να περιέλθουν στο Δήμο Καβάλας που τα διεκδικεί.

Στο Επιμελητήριο οι εκπρόσωποι φορέων την περίμεναν καλά ετοιμασμένοι. Ήταν ο βουλευτής Τάκης Εμμανουηλίδης,ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού,  οι Δήμαρχοι Νέστου και Παγγαίου, ξενοδόχοι (Μιτζάλης- Παρασχούδης), εκπρόσωποι των ενοικιαζόμενων δωματίων, οι πρόεδροι Ομοσπονδίας και Εμπορικού συλλόγου, μέλη της διοίκησης κτλ.

Στην ομιλία του ο κ. Δέμπας ζήτησε βοήθεια και χρηματοδότηση. Όπως είπε στο Νομό Καβάλας οι κλίνες αυξάνονται μέσω επενδύσεων κατά 250 το έτος! Ζήτησε επίσης λιγότερη γραφειοκρατία, στήριξη στην προσπάθεια επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. Όπως είπε ο κ. Δέμπας επενδύσεις στον τουρισμό στο Νομό μας αργούν έως και 5 χρόνια λόγω της γραφειοκρατίας.

Η κ. Κουντουρά απέφυγε να απαντήσει συγκεκριμένα. Ζήτησε συντονισμό και συνεργασία μέσω της Περιφέρειας και του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού. «Έχω εξαιρετική συνεργασία μαζί του» είπε για τον παρόντα Κώστα Αντωνιάδη. «Ενισχύσαμε την Καβάλα και τη Θάσο με στοχευμένες δράσεις» είπε η κ. Κουντουρά. Ανακοίνωσε ένα νέο ΕΣΠΑ για τουριστικές επενδύσεις μικρομεσαίων, είπε ότι «… τα ιστορικά ρεκόρ στον τουρισμό είναι επιτυχία όλων μας». Για το αεροδρόμιο Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος» τόνισε ότι το 2017 σημείωσε αύξηση διεθνών αφίξεων σχεδόν 30%. Τέλος ζήτησε να υπάρχει διαθεσιμότητα κλινών, ουσιαστικά τόνισε την ανάγκη να αυξηθούν οι κλίνες στο Νομό Καβάλας.

Διαβάστε επίσης