• 16 Μαΐου 2024,

26.000 ευρώ για 6 ακόμη εκδηλώσεις

 26.000 ευρώ για 6 ακόμη εκδηλώσεις

Στη συνεδρίαση της Τρίτης την περασμένη εβδομάδα, τελευταίο θέμα στην ημερήσια διάταξη, συζητήθηκε κι εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία αυτό της χρηματοδότησης πολιτιστικών εκδηλώσεων – δράσεων του Δήμου Καβάλας. Ειδικότερα εγκρίθηκαν τα ακόλουθα – έξι δηλαδή ακόμη εκδηλώσεις με συνολικό προϋπολογισμό, περίπου 26.000 ευρώ:

 

*Ο Δήμος Καβάλας έχει την χαρά και την τιμή να φιλοξενεί μια ακόμα μεγάλη και σημαντική αθλητική διοργάνωση, τους Διεθνείς Αγώνες Κολύμβησης Πρωταγωνιστικών Κατηγοριών με την επωνυμία «ΦΙΛΙΠΠΕΙΑ 2016».  Οι φετινοί αγώνες θα φιλοξενηθούν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Δημοτικού Κλειστού Κολυμβητηρίου και διοργανώνονται με την υποστήριξη του καβαλιώτικου ναυταθλητικού σωματείου Ο.Θ.Α.Κ. (Όμιλος Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας).

Στους αγώνες που θα διαρκέσουν τρεις μέρες από 4/11 έως και 6/11/2016 αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 650 αθλητές από την Ελλάδα, τις χώρες της Βαλκανικής και την Κύπρο. Ο αριθμός των συνοδών και των προπονητών που θα συνοδέψουν τα παιδιά στους αγώνες θα ξεπεράσει τα 700 άτομα. Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή αθλητές από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Τουρκία, την Σερβία, την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (FYROM), την Αλβανία και την Κύπρο.Το συνολικό κόστος διοργάνωσης της παραπάνω αθλητικής εκδήλωσης ανέρχεται στο ποσό των 12.000,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας και ο Σύλλογος Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Καβάλας τιμούν και φέτος τη μνήμη του Υπολοχαγού Πεζικού Κρίτωνα Κονσουλίδη που έχασε τη ζωή μαχόμενος ηρωικά στο ελληνοαλβανικό μέτωπο ως Εύελπις. Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου στην ομώνυμη\ πλατεία και μπροστά από την προτομή θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέση. Το συνολικό κόστος της εκδήλωσης ανέρχεται στο ποσό των 820,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας και ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής διοργανώνει συναυλία χορωδιακής Μουσικής αφιερωμένη στον κορυφαία Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 30 Οκτωβρίου 2016 στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Τα τραγούδια θα παρουσιάσει η 50/μελής Μικτή Χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Μαρία Σγουρίδου ενώ η μουσική ενορχήστρωση θα είναι του Θόδωρου Κατάκαλου.

Το συνολικό κόστος της εκδήλωσης ανέρχεται στο ποσό των 3.950,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας, ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας και το Διαβητολογικό Ιατρείο του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας  διοργανώνουν ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για τη διάγνωση και την πρόληψη του ζαχαρώδη διαβήτη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Καπνεργάτη στις 14 Νοεμβρίου 2016 και στόχο έχει την ενημέρωση του κόσμου για την πρόληψη του διαβήτη αλλά και τις θεραπείες που προτείνονται. Επίσης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που θα ξεκινήσει νωρίς το πρωί και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν και εξετάσεις μέτρησης διαβήτη.  Όσοι συμμετάσχουν στην εκδήλωση θα λάβουν και ένα έντυπο με οδηγίες για την πρόληψη του διαβήτη.

Το συνολικό κόστος της εκδήλωσης ανέρχεται στο ποσό των 2.490,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση της πρώτης έκδοσης του Ναυτικού Μουσείου με τίτλο «Αθεράπευτα Ναυτικός» που συνέγραψε η καβαλιώτισσα Ελένη Καλαφάτη. Το βιβλίο αποτελεί την καταγραφή των προσωπικών μαρτυριών του πατέρας της συγγραφέως που ήταν ναυτικός αλλά και τη μεταφορά ενός ημερολογίου που αναφέρεται στην ναυτική παράδοση των Καβάλας και σε ιστορίες ναυτικών που εργάστηκαν στην πόλη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 Νοεμβρίου. Το συνολικό κόστος της εκδήλωσης ανέρχεται στο ποσό των 2.620,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της Αντίστασης του 1940 αποτελεί κορυφαία ιστορική στιγμή του Έθνους με μηνύματα οικουμενικού χαρακτήρα όπως η πίστη στην πατρίδα, ο αγώνας για την ελευθερία, η εθνική ομοψυχία.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που κάθε χρόνο γίνονται περιλαμβάνεται παρέλαση με τη συνοδεία της μπάντας του Δήμου και κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης, στην προτομή του Υπολοχαγού Κρίτωνα Κονσουλίδη και στα μνημεία πεσόντων όλων των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Καβάλας. Κρίνεται σκόπιμο οι παραπάνω εκδηλώσεις να συνδυαστούν με παράθεση δεξιώσεων στην έδρα του Δήμου και στα κατά τόπους δημοτικά καταστήματα των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων. Το συνολικό κόστος των παραπάνω επετειακών εκδηλώσεων ανέρχεται στο ποσό των 4.560,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

 

Διαβάστε επίσης