• 15 Μαΐου 2024,

26 Μάη ο 10ος μαθητικός διαγωνισμός ορθογραφίας

 26 Μάη ο 10ος μαθητικός διαγωνισμός ορθογραφίας

Την Κυριακή 26 Μάη στο συνήθη τόπο, τη Δ. Βιβλιοθήκη, θα γίνει ο φετινός μαθητικός διαγωνισμός ορθογραφίας.

Με τους γνωστούς διοργανωτές και τους πολύτιμους, έμπειρους εθελοντές. Μεταξύ αυτών ο κ. Παναγιώτης Κυριακίδης. Είναι από τους ανθρώπους που τον ξεκίνησαν και τον στήριξαν στα πρώτα του βήματα το 2012. Ο κ. Κυριακίδης ενημερώνει και υπενθυμίζει.

Η συνέντευξη

Ερ: Πείτε μας πως προετοιμάζεται ο φετινός διαγωνισμός ορθογραφίας που θα γίνει περίπου σ’ ένα μήνα και προτρέψετε τα παιδιά της 5ης και 6ης τάξης δημοτικού να διαγωνιστούν. Να συμμετάσχουν.

Απ: Πολύ σωστά. Ο διαγωνισμός αισίως έφτασε στο νούμερο 10. Φέτος είναι ο 10ος διαγωνισμός ορθογραφίας της Καβάλας. Είχε ξεκινήσει το 2012, δυο χρόνια είχαμε διακοπή λόγω κορωνοϊού. Ο 10ος διαγωνισμός γίνεται ως συνήθως από την Ένωση Γονέων Κηδεμόνων Καβάλας σε συνεργασία με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και βεβαίως γίνεται στο φιλόξενο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης που είναι ενεργή και βοηθάει πάρα πολύ. Οι γονείς ρωτάνε τι θα γίνει με το διαγωνισμό ορθογραφίας. Ο διαγωνισμός ορθογραφίας θα γίνει και φέτος την Κυριακή 26 Μαΐου. Την Κυριακή το πρωί στις 11 καλούνται τα παιδιά να έρθουν στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στον 4ο όροφο. Γραπτός θα είναι ο διαγωνισμός σε αυτήν τη φάση του. Τα παιδιά θα γράψουν από 20 λέξεις. Συνήθως εκεί έρχονται 80 με 100 παιδιά. Προκύπτουν οι 30 καλύτεροι ορθογράφοι. Αυτοί το απόγευμα θα συμμετάσχουν στον τελικό, όπου είναι ζωντανός, είναι προφορικός, έχει μια ιδιαίτερη ομορφιά και ξεκινάει από τις 19:00 συνεχίζεται μέχρι τις 21:00- 21:30.

Ερ: Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς για να δηλώσουν τα παιδιά τους στον διαγωνισμό;

Απ: Δηλώνουν στο σχολείο τους το όνομα, το επίθετο και την τάξη. Το σχολείο μαζεύει τις συμμετοχές και μετά στέλνει mail στην Ένωση για τη συμμετοχή. Ο διαγωνισμός είναι δωρεάν, δε χρειάζονται χρήματα. Έχουμε τη βοήθεια και την αρωγή του Δήμου Καβάλας. Μας παρέχει και άλλα υλικά όπως τα βραβεία, τα τιμητικά έπαθλα και ότι άλλο χρειαστούμε. Έχουμε δίπλα μας το Δήμο ο οποίος μας βοηθάει σε αυτή την προσπάθεια. Έγινε ένας θεσμός στην πόλη μας, πολύ πετυχημένος. Είναι όμως όλου του νομού. Είμαστε ανοιχτοί και για παιδιά απ` άλλες περιοχές του νομού μας, εκτός της πόλης της Καβάλας.  Υπάρχει ένα επιτελείο από πίσω που βλέπει τις λέξεις. Δάσκαλοι κτλ. Βοηθάει ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός κ. Σουγκάρης με την κόρη του την Ολυμπία.

Διαβάστε επίσης