• 15 Μαΐου 2024,

Κριτική στο Δήμαρχο για τις πιάτσες Ταξί σε παλιά Δικαστήρια- πλατεία Καπνεργάτη

 Κριτική στο Δήμαρχο για τις πιάτσες Ταξί σε παλιά Δικαστήρια- πλατεία Καπνεργάτη

Ο πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών Ταξί Ν. Καβάλας «Η Πρόοδος» κ. Χρήστος Ιωαννίδης κάνει σκληρή κριτική στο Δήμαρχο, αυξάνει την πίεση προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα η πιάτσα Ταξί στο παλιό δικαστήριο.

Να υπάρξουν συνεχόμενες θέσεις Ταξί επί της Βενιζέλου. Όταν και αν η πιάτσα μετακινηθεί εκεί από το σημείο που είναι σήμερα (περιοχή κτιρίου ΟΤΕ στην πλατεία Καπνεργάτη). Ο κ. Ιωαννίδης μιλά σε υψηλούς τόνους. Ισχυρίζεται ότι ο Δήμαρχος άλλα έλεγε και υπόσχονταν και άλλα προγραμματίζει.

Η συνέντευξη

Ερ: Ο Δήμαρχος είπε ότι δεν αδικείται ο κλάδος σας και ότι πρέπει να καταλάβετε ότι κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουνε. Τι του απαντάτε;

Απ: Ο κ. Μουριάδης προφανώς δεν μπορεί να καταλάβει ορισμένα πράγματα. Δε μιλάει στα παιδιά της γειτονιάς, δε μιλάει στους φίλους του. Μιλάει σε μια οικογένεια, σ` ένα σύνολο αυτοκινητιστών. Μιλά σε 300 οικογένειες. Κάποιες από αυτές τις οικογένειες τον έχουν ψηφίσει κιόλας. Υπάρχει μια σύγχυση στο μυαλό του. Δεν έχουμε να κάνουμε μ’ ένα χώρο ο οποίος π.χ. είναι ένα πάρκο. Έχουμε να κάνουμε μ’ ένα χώρο εργασίας. Αυτήν τη στιγμή ο χώρος αυτός εκπροσωπεί 184 αυτοκίνητα, όπως και όλες τις πιάτσες. Ο κ. Μουριάδης ισχυρίστηκε ότι έχουμε εμείς οι αυτοκινητιστές αναχρονιστικές και παλαιομοδίτικες αντιλήψεις. Είπε ότι δεν βρισκόμαστε στο 1821 και ότι ο κόσμος πάει μπροστά. Σα Δήμαρχος υπερασπίζεται τα συμφέροντα της πόλης και εμείς βέβαια υπερασπιζόμαστε το χώρο εργασία μας. Εδώ και δυο μήνες και παραπάνω ο κ. Μουριάδης μας κοροϊδεύει με την πιάτσα στα παλιά Δικαστήρια που είναι κομβική πιάτσα. Όλες οι πιάτσες για μας είναι κομβικής σημασίας. Με χίλια ζόρια και χίλια παρακαλετά καταφέραμε και μας εγκρίνανε μια εσοχή στην ίδια περιοχή. Μια εσοχή που αυτή τη στιγμή για να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει χρειάζεται μισή βαρέλα τσιμέντο. Και μπορεί η πιάτσα να λειτουργήσει αμέσως. Ακόμη και αύριο. Αυτό έπρεπε ήδη να έχει γίνει από… χθες. Με τους ρυθμούς που δουλεύει ο κ. Μουριάδης ή ο εργολάβος, αυτό το απλό δεν γίνεται! Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι είναι ένας χώρος εργασίας που καθυστερεί χαρακτηριστικά. Δεν είναι το πάρκο ή ένα έργο ανάπλασης. Είναι χώρος εργασίας ταξί. Αυτό πρέπει να το καταλάβει ο κ. Μουριάδης. Δεν είναι το γραφείο του. Τα έχουμε μπερδέψει μέσα στην πόλη.

Ερ: Στην πλατεία Καπνεργάτη στην πιάτσα εκεί. Ο κ. Δήμαρχος λέει μεταφορά μπροστά. Επί της Βενιζέλου.

Απ: Όταν μιλήσαμε με τον κ. Δήμαρχο μας είπε και για το δεύτερο πλάνο που ήταν δικές του προτάσεις. Χάρηκα γιατί έλεγα ότι θα συνεργαστώ μ’ έναν αξιόλογο άνθρωπο, γιατί οι προτάσεις και οι ιδέες του ήταν φανταστικές. Μας έλεγε ότι δε θα φύγουμε μέσα από την πιάτσα. Στο δεύτερο πλάνο μας έλεγε ότι θα σας βγάλουμε απέξω αλλά με προϋποθέσεις ασφαλείας. Το τελευταίο αυτοκίνητο θα ήταν τότε μπροστά στο πρώην Ροδίνι και τα υπόλοιπα αυτοκίνητα συνεχόμενης ροής θα ήταν μέχρι το παλιό περίπτερο, το σημερινό Σοκολατοποιείο. Ούτε και αυτό υλοποιήθηκε. Τώρα μας λέει τρία αυτοκίνητα θα είναι μπροστά στο  Σοκολατοποιείο. Στη διασταύρωση των οδών Αβέρωφ και Κασσάνδρου θα υπάρχει κενό. Για να φαίνονται τα τσιμέντα…. Όχι τα μνημεία, τα τσιμέντα. Τα υπόλοιπα αυτοκίνητα από τον Σκλαρή και πίσω. Τι είμαστε; Χαλασμένη αμαξοστοιχία; Τι θα κάνουμε τον κόσμο μας; Μπαλάκι; Μην κοροϊδευόμαστε τώρα. Τι θα λέω εγώ στον ηλικιωμένο τον άνθρωπο; Εμείς μέσα από τη σημερινή πιάτσα δεν φεύγουμε. Από μέσα θα με βγάλουν αλυσοδεμένο! Όσο για την πιάτσα στα παλιά δικαστήρια, να ξέρει ο κ. Δήμαρχος ότι αν μέσα σε δυο μέρες δεν ρίξει τσιμέντο, 184 αυτοκίνητα θα είναι στην Κουντουριώτου και στην Ομόνοια σε διαμαρτυρία. Σε δυο μέρες πρέπει να ρίξει τσιμέντα…

Διαβάστε επίσης