• 19 Μαΐου 2024,

27 Ιουλίου με 3 Αυγούστου το 29ο διεθνές σκακιστικό τουρνουά Καβάλας

 27 Ιουλίου με 3 Αυγούστου το 29ο διεθνές σκακιστικό τουρνουά Καβάλας

Ο δραστήριος Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας ανακοίνωσε τις πρώτες λεπτομέρειες για το επόμενο διεθνές σκακιστικό τουρνουά της πόλης. Πρόκειται για το 29ο που το προσεχές καλοκαίρι θα γίνει λίγο νωρίτερα σε σχέση με τις ημερομηνίες.

Από τις 27 Ιουλίου μέχρι και τις 3 Αυγούστου, θα διαρκέσει μία εβδομάδα.  Η διοργάνωση είναι του ίδιου του Ομίλου και της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ως συνδιοργανωτές αναφέρονται ο Δήμος Καβάλας,  η Δημωφέλεια,  η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και το Επιμελητήριο.

Ο χώρος των αγώνων δεν έχει αλλάξει, είναι το αμφιθέατρο του Διοικητηρίου. Το σύστημα παραμένει ίδιο. Ενα ελβετικό σύστημα αγώνων 9 γύρων όπου οι σκακιστές είναι χωρισμένοι σε πέντε διαφορετικούς ομίλους.

Την δεύτερη μέρα του τουρνουά Τρίτη 28 Ιουλίου θα γίνουν δύο γύροι ενώ στις 3 Αυγούστου που το τουρνουά τελειώνει, ο γύρος θα γίνει το πρωί και το μεσημέρι η καθιερωμένη τελετή λήξης με τις απονομές.

Πρώτη προθεσμία των διοργανωτών για τις δηλώσεις συμμετοχής στο τουρνουά μέχρι τις 15 Ιουλίου. Από τις 16 Ιουλίου και μέχρι την έναρξη των αγώνων οι συμμετοχές σε αυτόν θα γίνουν με προσαύξηση. Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στην ιστοσελίδα του σκακιστικού ομίλου Καβάλας.

Διαβάστε επίσης