2ο Περιφερειακό Φεστιβάλ VIA EGNATIA

 2ο Περιφερειακό Φεστιβάλ VIA EGNATIA

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης πρόκειται να πάρει την πρώτη απόφαση για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας, με τίτλο VIA EGNATIA.

Υπόψη των μελών της επιτροπής θα τεθεί η συγκεκριμένη πρόταση, που αφορά δύο εκδηλώσεις τον Αύγουστο στην Καβάλα. Η πρώτη στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων και η δεύτερη στην παραλιακή οδό.

Σύμφωνα με την εισήγηση ο προϋπολογισμός των εκδηλώσεων της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, φτάνει στο ποσό των 13.500 ευρώ, ενώ το πρόγραμμα αναλυτικά περιγράφεται ως εξής:

Ημέρα 1η Πέμπτη 18/08/2016: Η πρώτη εκδήλωση γίνεται με συνδιοργάνωση της ΠΕ Καβάλας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας – Θάσου υπό το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου στο αρχαιολογικό θέατρο των Φιλίππων. Η εκδήλωση αυτή του 2ου Περιφερειακού Φεστιβάλ “Via Egnatia”, είναι η πρώτη επίσημη μετά την ανακήρυξη του Αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων ως προστατευόμενο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Αναλυτικά: Στις 21.00: Χορωδιακή συνάντηση με τη Βυζαντινή Χορωδία «οι Δομέστικοι της Δράμας». Ιδρύθηκε το 1996. Στα 20 χρόνια στην πολιτιστική και πνευματική ζωή του τόπου πραγματοποίησε πάνω από 200 εμφανίσεις εντός κι εκτός Ελλάδας.

Η χορωδιακή αυτή εκδήλωση εκτός των 35 και πλέον ατόμων, θα πλαισιώνεται επί σκηνής και από μουσικούς. Μαέστρος θα είναι ο Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ. Στις 22.15: Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνει το πολυφωνικό μουσικό σχήμα «Τετραφωνική Ρίζα». Μαέστρος θα είναι ο Ιωάννης Κανάκης και με τη συνοδεία πιάνου το πολυφωνικό σχήμα θα μας ξεναγήσει στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι.

-Ημέρα 2η Τετάρτη 31/08/2016 Στις 20.30 Στην Παραλιακή ζώνη Καβάλας θα πραγματοποιηθεί ένα «Πολιτιστικό Αντάμωμα» χορευτικών συλλόγων από τις Π.Ε. Καβάλας, Δράμας και Ξάνθης. Οι διαφορετικοί χορευτικοί σύλλογοι αφ’ ενός μεν θα αναδείξουν την πολιτιστική τους παράδοση, αφετέρου θα προσφέρουν πλούσιο θέαμα στους πολίτες και επισκέπτες της Καβάλας. Αναλυτικά: Στις 20.30: σε κεντρικό χώρο της παραλιακής ζώνης της Καβάλας που θα επιλεχθεί για να είναι προσβάσιμος σε πλήθος επισκεπτών, θα προσφέρουν τις χορευτικές τους δεξιότητες οι Σύλλογοι: – Λαογραφικός Σύλλογος Θρακιωτών Νεροφράκτη Δράμας – Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης «ο Λεπενιώτης» – Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας -Ποντιακός Σύλλογος «ο Υψηλάντης» – Θασιακή Ένωση Καβάλας

 

Διαβάστε επίσης