• 30 Απριλίου 2024,

3.806 κάτοικοι του Ν.Καβάλας έκαναν και τις δύο δόσεις του εμβολίου- Αύξηση κρουσμάτων τον Φεβρουάριο

 3.806 κάτοικοι του Ν.Καβάλας έκαναν και τις δύο δόσεις του εμβολίου- Αύξηση κρουσμάτων τον Φεβρουάριο

Ο Φεβρουάριος που τέλειωσε χθες ήταν ο μήνας στη διάρκεια του οποίου ο Νομός Καβάλας: 1) Βρέθηκε μπροστά στο τρίτο κύμα της νόσου του κορωνοϊού και 2) Αύξησε περισσότερο τη διαδικασία του εμβολιασμού.

Το τελικό συμπέρασμα δεν είναι θετικό αφού λόγω του τρίτου κύματος τα κρούσματα στο Ν. Καβάλας τον Φεβρουάριο ήταν περισσότερα από αυτά του Ιανουαρίου. Τουλάχιστον 100 παραπάνω!

Επίσης υπήρξαν και υπάρχουν ανωμαλίες στη λειτουργία των σχολείων με γνωστότερη αυτή του 2ου Λυκείου. Το μεγάλο σχολείο της Καβάλας είναι όλο εκτός λειτουργίας. Θα παραμείνει και την εβδομάδα που αρχίζει σήμερα ώστε να ξαναλειτουργήσει την ερχόμενη Δευτέρα.

Επίσης αρχικά τον Φεβρουάριο υπήρξε μείωση των ασθενών του Νοσοκομείου (ήταν μόνο 10 στις 10 Φεβρουαρίου), στη συνέχεια μικρή αύξηση τους ώστε να είναι 26 (24 στην κλινική και δύο στη ΜΕΘ) στο τέλος του μήνα.

Τα πράγματα θα μπορούσαν φυσικά να είναι χειρότερα. Όπως είναι αλλού. Ωστόσο η ΠΕ Καβάλας (ή ο Νομός Καβάλας) είχαν μια σταθερή μείωση κρουσμάτων και ασθενών τις πρώτες 10 μέρες του Φεβρουαρίου (η οποία ήταν συνέχεια της ίδιας κατάστασης τον Ιανουάριο) αλλά από εκεί και μετά τα δεδομένα άλλαξαν. Με την… άφιξη του τρίτου κύματος.

Αυτήν την στιγμή υπάρχει το ένα σχολείο που δεν λειτουργεί (2ο Λύκειο) και 7 ακόμη τμήματα σχολείων στο Δήμο Καβάλας (2 νηπιαγωγείων, 2 δημοτικών, 2 γυμνασίων και ένα λυκείου) σε αναστολή.

Στο Δήμο Θάσου όπου παρουσιάστηκαν τα πρώτα κρούσματα μαθητών και μάλιστα μεταλλαγμένα έως και τις 9 Μαρτίου δεν θα λειτουργεί το νηπιαγωγείο του Ποτού. Τα άλλα σχολεία επανήλθαν σε δια ζώσης λειτουργία με μικρή προσέλευση μαθητών.

Στη Θάσο δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα δεν λειτουργούν τα Λύκεια επειδή το νησί είναι σε κατάσταση αυξημένης επιτήρησης. Στο Δήμο Παγγαίου 5 τμήματα σχολείων είναι σε αναστολή μαθήματος, τα 3 από αυτά στο Γυμνάσιο Νέας Περάμου.

Τέλος πιο ήπια είναι η κατάσταση στο Δήμο Νέστου με ένα μόνο τμήμα σε αναστολή, στο ΕΠΑΛ Χρυσούπολης.

Από πλευράς αριθμών κρουσμάτων τον Φεβρουάριο: Έως 8 Φεβρουαρίου τα καθημερινά κρούσματα ήταν μονοψήφια. Στις 7 Φεβρουαρίου δεν υπήρξε κανένα. Στις 23 Φεβρουαρίου είχαμε τα περισσότερα σε μία μέρα (για τον ίδιο μήνα) τόσο στο Ν. Καβάλας (24) όσο και στη Θάσο (8). Μέχρι και το Σάββατο ο Ν. Καβάλας είχε 249 κρούσματα (για τον Φεβρουάριο) κι από αυτά τα 66 ήταν της Θάσου.

Υπάρχουν τέλος τα εμβόλια. Μέχρι και το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 3.806 κάτοικοι του Ν. Καβάλας έκαναν και τις δύο δόσεις του εμβολίου. Συνολικά έως προχθές στο Ν. Καβάλας είχαν γίνει 9.966 εμβόλια. Τον Μάρτιο η διαδικασία θα αυξηθεί αφού και περισσότερα εμβόλια θα έρθουν και θα γίνονται στο Κ.Υ. Χρυσούπολης που σήμερα δεν μετέχει στη διαδικασία.

Διαβάστε επίσης