• 2 Μαΐου 2024,

3 Αποδεδειγμένοι Τρόποι για να Αυξήσετε την Αυτοπεποίθηση σας

 3 Αποδεδειγμένοι Τρόποι για να Αυξήσετε την Αυτοπεποίθηση σας

Η αυτοπεποίθηση έχει μια υπνωτική επίδραση στους ανθρώπους.

 Την πρώτη φορά που το συνειδητοποίησα αυτό ήταν σε μια από τις εκδρομές στο εξωτερικό που πηγαίνω συχνά και πιο συγκεκριμένα σε μια επίδειξη φλαμενγκο στην Βαρκελώνη πριν από λίγα χρόνια. Όλοι ήμασταν γοητευμένοι από την παράσταση μιας όμορφης, πληθωρικής γυναικείας φιγούρας μέσης ηλικίας. Κανείς δεν μπορούσε να κρατήσει τα μάτια του μακριά από τη χάρη που είχε όταν χόρευε. Μετά το τέλος της παράστασης, οι φίλοι μου και εγώ, αποφασίσαμε όλοι πως ήταν ένας άνθρωπος με την περισσότερη αυτοπεποίθηση που έχουμε συναντήσει ώς τώρα.

 Εκείνη η γυναίκα ήταν λες και βουτάει σε μια μπανιέρα γεμάτη αυτοπεποίθηση σε καθημερινή βάση. Ήξερα ότι αν κάποιος είχε μόνο ένα κομμάτι από αυτό που αποπνέει ενώ ήταν σε αυτή τη σκηνή, θα ήταν ασταμάτητος.

 Οι μελέτες δείχνουν ότι η εμπιστοσύνη είναι στενά συνδεδεμένη με την επιτυχία και ακόμη περισσότερο από την ικανότητα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο αισθανόμαστε, ότι μερικοί από τους ανθρώπους που συνδέουμε περισσότερο με την επιτυχία, φαίνεται να έχουν μια αφθονία του πολυπόθητου αυτού χαρακτηριστικού. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η αυτοπεποίθηση είναι κάτι που όλοι μπορούμε να αναπτύξουμε και να αυξήσουμε. Ακόμα καλύτερα, η επιστήμη μας έχει δείξει συγκεκριμένα πώς να το κάνουμε.

 Κάντε λάθη. Μην φοβάστε την αποτυχία σε αντίθεση χρησιμοποιήστε την για να γίνεται καλύτεροι. Επαναλάβετε έως ότου λάβετε σταθερά αποτελέσματα με τα οποία μπορείτε να αισθανθείτε περήφανοι και σίγουροι.

 Ας δούμε πιο προσεκτικά πώς να ξεκινήσετε την εφαρμογή αυτών των μεθόδων:

 1. Κάντε παρέα με ανθρώπους που έχουν αυτοπεποίθηση

 Ένας από τους τρόπους για να αναπτύξετε το θάρρος που χρειάζεστε ή οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό που μπορεί να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση σας, καλό είναι να περνάτε χρόνο με μια ομάδα ανθρώπων που κάνουν ό, τι θέλετε να κάνετε ή έχουν μια ικανότητα που επιθυμείτε να αναπτύξετε. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα αρχίσετε να ενσωματώνετε τη νοοτροπία που βοηθά εκείνους να είναι επιτυχείς, αλλά θα αρχίσετε να αφομοιώνετε στις δραστηριότητες που τους οδήγησαν να φτάσουν εκεί.

 2. Γίνεται πιο μεθοδικοί

 Έχω περάσει αρκετό καιρό μελετώντας επιτυχημένους επιχειρηματίες, ερμηνευτές και ηγέτες από πολλά διαφορετικά στάδια της ζωής του. Και ένας από τους βασικούς δείκτες που θα σας οδηγήσουν στο πως να δημιουργήσετε μια επιτυχημένη επιχείρηση ή να πετύχετε άλλα επιτευγματα, είναι να αναλάβετε δράση, με συνέπεια.

 Προσπαθήστε μέρα τη μέρα, ξανά και ξανά, για να φτάσετε στο σημείο που θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας. Περφόρμερς που γεμίζουν στάδια σε όλο τον κόσμο, αθλητές που κυριαρχούν στο άθλημα τους, επιχειρηματίες που φαίνεται να έχουν το μαγικό άγγιγμα, όλοι τους επένδυσαν σημαντικό χρονικό διάστημα στην μελέτη του αντικειμένου τους λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα που θα τους επέτρεπαν να γίνουν τόσο καλοί που δεν μπορούσε κανείς να τους αγνοήσει. Η αυτοπεποίθηση προέρχεται από τη γνώση ότι είστε σε θέση να ολοκληρώσετε μια εργασία στο επίπεδο ικανοποίησης σας. Ακόμη και αν είστε πωλητής, ή τεχνικός που αναλαμβάνει επισκευές ηλεκτρικών συσκευών, ή αυτοαπασχολούμενος, η σκόπιμη δράση και όχι απλώς η απασχολησιμότητα παράγει την τεχνογνωσία που χρειάζεστε, η οποία οδηγεί και στην αυτοπεποίθηση στην προσωπική σας ζωή αλλά και στην επαγγελματική.

 3. Δεχτείτε την αποτυχία

 Δεν μπορείτε να κυριαρχήσετε χωρίς να έχετε μια σειρά αποτυχιών που σας οδηγούν προς τη σωστή κατεύθυνση για να δώσετε προβλέψιμα αποτελέσματα υψηλής ποιότητας. Φυσικά, κανείς δεν θέλει να αποτυγχάνει. Αλλά αν θέλετε πραγματικά να πετύχετε, αυτό ακριβώς πρέπει να κάνετε. Η αποτυχία αφήνει ενδείξεις για το πώς να πετύχετε, και η επιτυχία δημιουργεί αυτοπεποίθηση.

 Όσο πιο συχνά αποτυγχάνετε, τόσο περισσότερες γνώσεις αποκτάτε για το τι λειτουργεί και τι όχι. Όσο περισσότερη διορατικότητα έχετε σχετικά με το πώς να πετύχετε ένα στόχο, τόσο πιο εύκολο γίνεται για εσάς, να είστε σίγουροι ότι το μονοπάτι που κινήστε θα σας φέρει τα αποτελέσματα που επιθυμείτε. Όσο περισσότερη πρόοδο κάνετε, τόσες λιγότερες πιθανότητες έχετε να καταστραφεί η αυτοπεποίθηση σας όταν κάτι δεν πάει σωστά.

 Με την πάροδο του χρόνου, καθώς οι δεξιότητές σας μεγαλώνουν, θα μεγαλώνει και η αυτοπεποίθηση σας, και θα έχετε μια γοητευτική επίδραση στους ανθρώπους.

Διαβάστε επίσης