• 29 Απριλίου 2024,

3 επερωτήσεις της «Περιφερειακής Σύνθεσης» για θέματα της ΠΕ Καβάλας

 3 επερωτήσεις της «Περιφερειακής Σύνθεσης» για θέματα της ΠΕ Καβάλας

Η Περιφερειακή Σύνθεση φέρνει στο προσκήνιο σημαντικά ζητήματα της ΠΕ Καβάλας και όχι μόνο


Τρία σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την ΠΕ Καβάλας (και όχι μόνο) φέρνει στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η Περιφερειακή Σύνθεση, υπό μορφή επερωτήσεων. Η πρώτη επερώτηση αφορά στη χωρική απόσταξη του τσίπουρου και καλούμε τον Περιφερειάρχη να πάρει θέσει επί αυτού, καθώς η παραγωγή τσίπουρου τόσο στην Καβάλα όσο και σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες είναι συνδεδεμένη με την τοπική οικονομία και ιστορία και η Διοίκηση έχει υποχρέωση να συμπαρίσταται στους παραγωγούς, παρά το γεγονός ότι αδιαφορεί.

Σχετική με ζητήματα του πρωτογενούς τομέα είναι και η δεύτερη επερώτηση μας, που σχετίζεται με τα έργα στα «τρικάναλα» Φιλίππων και Κρηνίδων, όπου δεν υπάρχει καμία πρόοδος για τους δύο υδροταμιευτήρες που η υλοποίησή τους είχε εγκριθεί από το 2018 (και με χρηματοδότηση από τον TAP).

Επειδή η Περιφερειακή Σύνθεση θεωρεί ύψιστη προτεραιότητα την ανάπτυξη του Πρωτογενούς Τομέα, καλούμε τον Περιφερειάρχη να πάρει θέση για τα δύο αυτά έργα, που λογίζονται ως ιδιαιτέρως σημαντικά, αλλά δεν προχωρούν προφανώς με ευθύνη της Διοίκησης και έτσι οι αγρότες μας στερούνται πολύτιμων εργαλείων.

Τέλος, θίξαμε το θέμα της ημερίδας που διοργανώνει η ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ με τον Δήμο Καβάλας για το ενεργειακό ζήτημα, η οποία δεν έχει κανένα αναπτυξιακό πρόσημο. Αντιθέτως, βλέπουμε ότι πρόκειται για μία συνάντηση με «περίεργες» συμπτώσεις, που σίγουρα δεν ασχολείται σοβαρά με το σημαντικό θέμα της Ενέργειας που απασχολεί εντόνως την κοινωνία, αλλά και την κυβέρνηση.

Για κάποιο λόγο που πρέπει να εξηγηθεί, δεν υπάρχει κυβερνητική συμμετοχή στην ημερίδα και αυτό είναι απορίας άξιο αν όχι προσβλητικό, αφού τα ενεργειακά θέματα βρίσκονται πρώτα στην ατζέντα της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Με το τελευταίο ΔΤ μας έχουμε επισημάνει στον Περιφερειάρχη μία σειρά σημαντικών ζητημάτων επί των οποίων διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση να υλοποιηθούν δράσεις και έργα ουσίας αλλά αντίθετα περιορίζονται μόνο σε αυτονόητες δράσεις συντήρησης και προβολής προσωπικών στρατηγικών αλλά η εποχή που ο Περιφερειάρχης και οι γύρω του μπορούσαν να κάνουν «ό,τι τους κατέβει» έχει παρέλθει οριστικά. Οφείλουν να δίνουν απαντήσεις για κάθε τους κίνηση και στο χρόνο που τους απέμεινε στη διοίκηση να είναι τουλάχιστον τυπικοί στις υποχρεώσεις τους!

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης