• 25 Απριλίου 2024,

30% ανεργία μέσα στο 2013

 30% ανεργία μέσα στο 2013

Το ΚΕΠΕ , το κέντρο οικονομικού ελέγχου έκανε μια πρόβλεψη για την χρονιά του 2013 και μας είπε οτι η ύφεση θα είναι πάνω απο το 4% και το ποσοστό ανεργίας ίσως να ξεπεράσει το 30%.

Αυτά τα νούμερα πάρα τα όσα λέει η Ευρώπη και ο Σαμαράς θα πρέπει να μας ανησυχούν γιατί μπορούν να το χαλάσουν το φαγητό.

Το νού σας γιατί το γεγονός οτι πήραμε τα δανεικά και οτι μένουμε στην ζεστή αγκαλιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν σημαίνει οτι βρήκαμε την λύση του προβλήματος.

Για πολλούς τώρα αρχίζει ο Γολγοθάς.

Δεν ξέρω πότε θα έρθει η ανάκαμψη η πραγματική και πότε θα χαμογελάσει ο έλληνας φορολογούμενος πολίτης διότι οι προβλέψεις που ακούμε είναι πολλές και έχουν αρχίσει να μας μπερδεύουν.

Η πιο αισιόδοξη πρόβλεψη μιλάει για ανάπτυξη στο δεύτερο εξάμηνο του 2013 και η πιο απαισιόδοξη μέσα σε το 2014.

Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που λένε οτι τα αποτελέσματα της ανάπτυξης έστω και μέσα στο 2014 δεν θα έχουν άμεσα αντίκτυπο στην καθημερινόνητα του έλληνα.

Τα αποτελέσματα αυτής της ανάκαμψης μέσα στο 2014 θα τα ζήσουμε το 2015 οπότε καταλαβαίνετε οτι έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας.

Η ανάκαμψη είναι ένα φρούτο που τρώγεται ώριμο και καταλαβαίνετε οτι ακόμα δεν ήρθε η ώρα του.

Βέβαια σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να είμαστε χαρούμενοι αφού η ύφεση απο το -6% τους τελευταίους μήνες του 2012 θα πέσει στο -4% το 2013 και θα γίνει ανάπτυξη το 2014.

Αφήστε που σύμφωνα με τον ‘Ολι Ρεν δεν φταίει το πρόγραμμα για την μεγάλη ύφεση αλλα οι έλληνες που δεν το εφαρμόσαμε σωστά.

Σε αυτό δεν έχει άδικο αλλα νομίζω οτι αυτή είναι η μισή αλήθεια.

Η άλλη μισή αλήθεια λέει οτι και το πρόγραμμα που μας βάλανε για να μας επαναφέρουν στον ίσιο δρόμο έχει κουσούρια.

Λίγο τα κουσούρια του προγράμματος λίγο η αδυναμία η δική μας έγινε η βουτιά στην ύφεση και δεν ξέρω πως θα βγούμε αποι αυτήν.

Αρχίσανε τα όργανα στα μπλόκα !

Αρχίσανε τα όργανα στις εθνικές οδούς ανάμεσα στους αγρότες και τα άντρες των ΜΑΤ αφού οι πρώτοι θέλουν να κλείσουν δρόμος αλλά οι δεύτεροι διαφωνούν αφού έχουν ριτή εντολή απο την κυβέρνηση να μην κλείσει κανένας δρόμος.

Να είστε σίγουροι οτι θα πέσουν και άλλα κλωτσομπούνια αφού τώρα ξεκινάει το πάρτι στις εθνικές οδούς.

Είναι ξεκάθαρο οτι οι αγρότες δεν είναι ικανοποιημένοι απο αυτά που τους δίνει η κυβέρνηση και είναι έτοιμοι να κλείσουν δρόμους αλλα πλέον έχουν μπροστά τους να αντιμετωπίσουν ολόκληρες δικοιρίες ΜΑΤ που δεν τους το επιτρέπουν γιατί το τελευταίο που έχει ανάγκη η χώρα αυτή είναι την ομηρία των αγροτώ΄ν.

Σίγουρα έχουν δίκιο αλλα δεν είναι και αυτός τρόπος για να το διεκδικούν.

Οι δρόμοι κλείνανε το 1980 και είναι αδιανόητο να κλείνουν και το 2013 !

Μετά απο 30 χρόνια δεν πρέπει κάποια στιγμή να αλλάξει και η μορφή των κινητοποιήσεων.

Ας σκεφτούνε κάτι άλλο.

Έχετε ακούσει σε καμμιά άλλη χώρα του κόσμου αυτοί που διαφωνούν να κλείνουν δρόμους ;

Αυτό γίνεται μόνο στην Ελλάδα.

Δεν ξέρω πόσα κλωτσομπούνια θα χρειστεί να πέσουν ακόμα αλλα είμαι σίγουρος οτι δρόμοι δεν θα κλείσουν και η χρήση πολύ χημικού θα αποτρέψει το κόψιμο της Ελλάδας.

Δύσκολος και μελαγχολικός ο καιρός !

Ο καιρός παραμένει δύσκολος και μελαγχολικός αλλα είμαστε τα τέλη του Φλεβάρη και καταλαβαίνετε οτι δεν παίρνουμε χαμπάρι.

Οτι και να γίνει ο χειμώνας πέρασε και έμεινε η ουρά.

Το επόμενο κύμα κακοκαιρίας ξεκινάει απο Δευτέρα και το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες αφού έρχεται πολικό ψύχος απο την Βόρεια Ευρώπη.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

΄Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και να προσέχετε τον ευατό σας και τους γύρω σας.

Ζούμε μεγάλες στιγμές και σίγουρα τα καλύτερα είναι αυτά που ακόμα δεν έχουμε ζήσει.

Τα λέμε και πάλι αύριο το πρωί.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης