• 19 Μαΐου 2024,

30 σχολεία συμμετέχουν στην Αλφαβητοπαρέλαση της 3ης Μάρτη

 30 σχολεία συμμετέχουν στην Αλφαβητοπαρέλαση της 3ης Μάρτη

Ένα βήμα μπροστά έκαναν πρόσφατα οι διοργανωτές της φετινής Αλφαβητοπαρέλασης.

Αφού αποφάσισαν προ πολλού το θέμα της (τις παροιμίες), έδωσαν σε κάθε σχολείο την παροιμία που θα κάνει αναπαράσταση και θα παρουσιάσει. Θέμα της Αλφαβητοπαρέλασης είναι οι ελληνικές, οι παραδοσιακές και λαϊκές παροιμίες. Κάθε μια σε κάθε σχολείο, σε κάθε γκρουπ.

Ο σχετικός πίνακας μοιράστηκε στους εκπροσώπους των σχολείων. Διαβάζουμε τις γνωστές ελληνικές παροιμίες. Μαθαίνουμε επίσης ότι στην 18η Αλφαβητοπαρέλαση την Κυριακή 3 Μαρτίου θα λάβουν μέρος 30 σχολεία και γκρουπ.

Μεταξύ αυτών και εκτός των δημοτικών σχολείων της πόλης, πρόθεση συμμετοχής δήλωσαν τα σχολεία:

Κοκκινοχώματος, Πρίνου, Λιμεναρίων, Θεολόγου- Ποτού, Ελευθερών, Λιμένα, Οφρυνίου, Νέας Περάμου, Ζυγού, Νέας Καρβάλης, Αμυγδαλεώνα και Παληού. Στην παρέλαση θα συμμετέχουν και μαθητές Γυμνασίων.

Όλοι μαζί σε ένα γκρουπ. Συμμετοχή στο γεγονός θα υπάρχει και από την ομάδα των Πανθήρων. Όχι τις αθλήτριες του μπάσκετ αλλά τα κορίτσια cheerleaders. Στην παρέλαση πρώτη στη σειρά θα είναι η ομάδα των διοργανωτών, η γνωστή μας Art Attack.

Ο Δήμος Παγγαίου προσπαθεί να ετοιμάσει τη δική του καρναβαλική παρέλαση. Ίδια με την Αλφαβητοπαρέλαση της Καβάλας. Ο κ. Χρήστος Μποσμπότης περιοδεύει στις δημοτικές κοινότητες για να εξασφαλίσει συμμετοχές.

Να δώσει οδηγίες. Να προετοιμάσει. Φαίνεται ότι η παρέλαση θα γίνει σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί έγκαιρα. Ετοιμάζεται επίσης το Καλοκαιρινό αντάμωμα όσων προέρχονται από το Παγγαίο. Αποφασίστηκε να γίνει στο Κοκκινόχωμα. Στις 15 Ιουνίου.

Από τη δραστηριότητα του κ. Μποσμπότη πληροφορούμαστε μια ακόμη εκδήλωση που επίσης προετοιμάζεται: «Σύσκεψη με το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελευθερούπολης με στόχο την θεσμοθέτηση αποκριάτικου χορού στο νεοκλασικό της οδού Εγνατίας, αναβιώνοντας στιγμές της παλιάς αρχοντικής Ελευθερούπολης». Ο Δήμος Παγγαίου θα στηρίξει και θα αναβαθμίσει και την παρέλαση της Αποκριάς στη Νέα Πέραμο με οριστική ημερομηνία την 17η Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης