300 εξουσιοδοτήσεις επαγγελματιών – Θα κατατεθούν στον ΟΑΕΕ πριν οδηγηθούν στα δικαστήρια

 300 εξουσιοδοτήσεις επαγγελματιών –  Θα κατατεθούν στον ΟΑΕΕ πριν οδηγηθούν στα δικαστήρια

Είναι γνωστό ότι το Επιμελητήριο σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας από τον προηγούμενο μήνα παρότρυναν τους επαγγελματίες που δε διαθέτουν ασφαλιστική κάλυψη να προσφύγουν δικαστικά κατά του ΟΑΕΕ. Σύμφωνα με τις εξουσιοδοτήσεις που καλούνταν να υπογράψουν οι επαγγελματίες, οι δύο νομικοί σύμβουλοι αναλάμβαναν για λογαριασμό τους να υποβάλλουν αιτήσεις προς το τοπικό υποκατάστημα του ΟΑΕΕ ζητώντας τη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας, την αναλυτική κατάσταση των οφειλών, την αφαίρεση από το συνολικό ποσό των οφειλών του τμήματος που αφορά στον κλάδο υγείας, την κατάθεση ενστάσεως στον ΟΑΕΕ Κομοτηνής κατά της τυχόν απόρριψης των αιτημάτων, την προσφυγή ενώπιον του διοικητικού πρωτοδικείου σε περίπτωση απορριπτικής αποφάσεως και φυσικά την εκπροσώπηση στην εκδίκαση της υποθέσεως.
Την Τετάρτη παραδόθηκε στους νομικούς συμβούλους ο φάκελος εντός του οποίου περιέχονταν πλέον των 270 εξουσιοδοτήσεων. Ο αριθμός θα αυξηθεί περαιτέρω από τους επαγγελματίες της υπόλοιπη περιφερειακής ενότητας και υπολογίζεται ότι ο τελικός αριθμός των εξουσιοδοτήσεων θα ξεπεράσει τις 310. Αν και αρχικά η κατάθεση των εξουσιοδοτήσεων κινήθηκε σε χαμηλό επίπεδο, στη συνέχεια ο αριθμός αυξήθηκε θεαματικά. Κάποιοι επαγγελματίες επικαλέστηκαν άγνοια για την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου και της ΟΕΒΕ, ενώ κάποιοι άλλοι δήλωσαν ότι δεν είχαν κατανοήσει τη διαδικασία.
Στην περίπτωση κατά την οποία η προσφυγή των επαγγελματιών κερδηθεί στις δικαστικές αίθουσες, η απόφαση θα είναι και το μοναδικό επίσημο έγγραφο ώστε να ανακοπεί μια ενδεχόμενη διαδικασία πλειστηριασμού. Εάν τηρηθεί η στάση που μέχρι σήμερα κρατά ο ΟΑΕΕ, τότε θα κυλήσουν δύο μήνες με άρνηση απάντησης εκ μέρους του τοπικού υποκαταστήματος και άλλοι δύο μήνες με ανάλογη άρνηση από την περιφερειακή υπηρεσία του ΟΑΕΕ. Όλα αυτά πριν το θέμα εξετασθεί από την Αθήνα και η υπόθεση καταλήξει στα δικαστήρια. Ωστόσο οι επαγγελματίες ευελπιστούν ότι ο ασφαλιστικός φορέας δε θα εξαντλήσει τα προαναφερόμενα χρονικά περιθώρια κι ότι η υπόθεση θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη το συντομότερο δυνατό.

=

Διαβάστε επίσης