• 18 Μαΐου 2024,

Σπουδαία εκδήλωση του συλλόγου Νεάπολις

 Σπουδαία εκδήλωση του συλλόγου Νεάπολις

Μια σπουδαία εκδήλωση πραγματοποιείται σήμερα το βράδυ στο πάρκο Φαλήρου. Πρόκειται για το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ «κάθε τόπος και χορός», που οργανώνει το Κέντρο Ελληνικής Λαογραφίας «Νεάπολις», συνδιοργανωτής ο Δήμος Καβάλας.
Συμμετέχουν ο πολιτιστικός σύλλογος Σίφνου, το εργαστήρι ελληνικού χορού από το Ναύπλιο, ο σύλλογος Αυλωνιτών από την Αττική, το χορευτικό συγκρότημα Ζωοδόχου Πηγής Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, ο πολιτιστικός σύλλογος Νέου Σουλίου Σερρών.
Υπάρχει ενδεχόμενο να βρεθεί στη διοργάνωση κι ο πολιτιστικός σύλλογος Σκοπέλου, αν και ενώ είχε δηλώσει συμμετοχή στο φεστιβάλ, την τελευταία στιγμή αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα που δεν του επιτρέπει να ταξιδέψει στην Καβάλα.
Χθες δόθηκε συνέντευξη τύπου, γι΄ αυτό το φεστιβάλ, από δύο εκπροσώπους του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου Νεάπολις. Μίλησαν στους δημοσιογράφους η Έλλη Καμάρια και ο Δημήτρης Φωτογράφος. Όπως είπαν η εκδήλωση σήμερα στις 9.00 το βράδυ στο πάρκο Φαλήρου, είναι κυριολεκτικά κάθε τόπος και χορός, αφού κάθε ένα από τα χορευτικά συγκροτήματα που λαμβάνουν μέρος σε αυτήν, χορεύουν χορούς παραδοσιακούς από την περιοχή απ΄ όπου προέρχονται.
«Θέλουμε να μάθουμε τι χορεύετε σε κάθε τόπο της Ελλάδας» είπε η κα Καμάρια, ενώ εξήγησε ότι οι σύλλογοι που έρχονται για το φεστιβάλ πληρώνουν οι ίδιοι τα έξοδά τους, τα οποία αφορούν τη μετακίνησή τους και παραμονή στην Καβάλα.
Κάποιοι έρχονται μαζί με τις ορχήστρες, που συνοδεύουν τους παραδοσιακούς χορούς της περιοχής τους, άλλοι θα χρησιμοποιήσουν μουσική από CD.
Το χορευτικό συγκρότημα της Καβάλας – του Κέντρου Ελληνικής Λαογραφίας Νεάπολις – θα χορέψει χορούς από τη Μικρά Ασία. Η εκδήλωση που θα ξεκινήσει στις 9.00 το βράδυ, αναμένεται να διαρκέσει δύο περίπου ώρες.

 

Διαβάστε επίσης