• 19 Μαΐου 2024,

3,4 % η διαφορά στην τελευταία δημοσκόπηση ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.

 3,4 %  η διαφορά στην τελευταία δημοσκόπηση ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.

Η τελευταία και πιο πρόσφατη δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 3,4 στον Συριζα και μέχρι την επόμενη έγκυρη δημοσκόπηση θα ασχολούμαστε με την διαφορά των 3,4 μονάδων.

Αναρωτιέμαι αν δεν έχει κλείσει ακόμα η ψαλίδα της διαφοράς δέκα ημέρες πρίν απο την εκλογική αναμέτρηση πότε θα κλείσει;

Εντύπωση έχουν προκαλέσει τα τηλεοπτικά σπότ της Νέας Δημοκρατίας που δείχνουν τον Σαμαρά ώς έναν απλό καθημερινό άνθρωπο της διπλανής πόρτας  να΄μιλάει με παιδιά της γειτονιάς  σε ένα πάρκο της πρωτεύουσας ενώ το πιο πρόσφατο τον δείχνει να απολογείται έχοντας απέναντι του μια ελληνική οικογένεια που κάνει ερωτήματα τα οποία θα θέλανε να κάνουν όλοι οι έλληνες στον Αντώνη Σαμαρά.

Επικοινωνιακά τα σπότ είναι προς την σωστή κατεύθυνση αφού η Νέα Δημοκρατία έχει καταλάβει έστω και στο παρα πέντε οτι ο μεγαλύτερος της αντίπαλος στις εκλογές αυτές δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλα η σκληρή λιτότητα που την συνοδεύει σε αυτά τα τελευταία χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας.

Ο Σαμαράς μιλώντας σε πρώτο πρόσωπο φαίνεται να παίρνει πάνω του την εκλογική αυτή αναμέτρηση και θέλει να πείσει όλους τους έλληνες οτι αυτός είναι ο μόνος που μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο αύριο για μια Ελλάδα ζωντανή μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οχι απομονωμένη.

Εντύπωση επίσης έχει προκαλέσει και το σποτάκι των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που δείχνουν τον Πάνο Καμμένο να δείχνει τον μικρό Αλέξη πως να οδηγεί ένα τρενάκι  με ασφάλεια αποφεύγοντας εκτροχιασμούς και ατυχήματα τονίζοντας με τον τρόπο αυτό την αναγκαιότητα της συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα του σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρει την αυτοδυναμία.

Βέβαια ο Καμμένος πρίν απο τα μαθήματα οδήγησης με ασφάλεια του τρένου του μικρού Αλέξη θα πρέπει να ελεγξει αν το τρένο είναι στις ράγες διότι υπάρχει η περίπτωση μετά της εκλογές το τρένο του Καμμένου να  είναι έξω απο τις ράγες και ακινητοποιημένο.

Το τηλεοπτικά σπότ του ΣΥΡΙΖΑ τέλος είναι πιο ελαφριά και αναφέρονται με ωραία έντονα χρώματα στην αλλαγή που έρχονται θυμίζοντας λίγο απο τις διαφημιστικές καμπάνιες του ΠΑΣΟΚ την δεκαετία του 80 και 90.

Δεν είδατε με τι μανία βγήκε ο Φιλανδός πρωθυπουργός Άλεξ Στάμπ για να μας πει οτι θα πρέπει όλο ιοι έλληνες να ξεχάσουμε το κούρεμα του ελληνικού χρέους ;

Ητανε μήνυμα προς τον Τσίπρα που όπου σταθεί και όπου βρεθεί λέει οτι ως κυβέρνηση το πρώτο πράγματα που θα κάνει θα είναι να ζητήσει μείωση ή κούρεμα του ελληνικού χρέους για να γίνει αυτό πραγματικά βιώσιμο.

Λύσσα κακιά  τους έχει πιάσει τους περισσότερους Ευρωπαίους ηγέτες με την Ελλάδα.

Οσο αφορά τον καιρό σύμφωνα με την ΕΜΥ θα συνεχιστούν οι χαμηλές θερμοκρασίες αλλα χωρίς φαινόμενα και αυτό είναι καλό.

Την ερχόμενη εβδομάδα , τρην εβδμάδα των εκλογών περιμένουμε μια επιδείνωση που μπορεί να φέρει και χιόνια εδώ προς την γειτονιά μας αλλα ακόμα είναι νωρίς για τέτοιες προβλέψεις.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας.

ΑΛΟΡΑ !

Διαβάστε επίσης