μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Οι δημοσιογράφοι είχαν ολοκληρώσει τη δουλειά τους σχετικά με τον Γιώργο Παπανδρέου. Είχαν προ πολλού αποχωρήσει. Οι οπαδοί το ίδιο. Μόνος μεταξύ των αστυνομικών του ο πρώην Πρωθυπουργός έκανε μια στάση πριν αναχωρήσει από την πόλη μας. Περιοχή Περιγιάλι. Βγήκε από το αυτοκίνητο, πλησίασε τη θάλασσα κι έκανε το μπάνιο του! Δίπλα του περπατούσαν οι Καβαλιώτες και δεν πίστευαν στα όσα έβλεπαν. Ο Γιώργος Παπανδρέου να τρέχει στην αμμουδιά (το απαραίτητο ζέσταμα), μετά φορώντας (κατά τις περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων) ολόσωμο μαγιό έπεσε στη θάλασσα. Για αυτόν είναι η ζωή!

Δέκα λεπτά κολύμπι την ημέρα τον γιατρό και τις ασθένειες τις κάνουν πέρα. Κι οι άλλοι ας τον περιμένουν. Στην Καβάλα, στη Δράμα, στη Ξάνθη. Πάνω απ’ όλα η καλή προσεγμένη ζωή. Μετά η πολιτική κι οι εκλογές. Έτσι ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου, έτσι συνεχίζει να είναι. Οι βασικές του προτεραιότητες δεν έχουν αλλάξει και δεν θα αλλάξουν ποτέ.

Περίπου 70 άνθρωποι περίμεναν αρκετή ώρα τον Γιώργο Παπανδρέου. Κάποιοι τον υποστηρίζουν φανατικά. Σα να είναι ο Θεός τους. Επιχείρησαν να φωνάξουν ρυθμικά το όνομα του. Το σύνθημα δεν βγήκε… Η προσπάθεια σταμάτησε νωρίς. Άλλοι ήταν πιο «προσγειωμένοι». Οι περισσότεροι φανερά προβληματισμένοι. Μετά από πολλά χρόνια «άφησαν» για χάρη του το ΠΑΣΟΚ κι αυτός τους αφιέρωσε δέκα λεπτά όλα κιόλα. Κατάφερε να… δικαιώσει την επιλογή και την απόφαση τους.

Αρκετοί από αυτούς που χθες το μεσημέρι ήταν στο ξενοδοχείο Εγνατία για τον Παπανδρέου παρακολουθούν ταυτόχρονα και τη δραστηριότητα του τοπικού ΠΑΣΟΚ. Φαίνονται, είναι, αναποφάσιστοι. Πήγαν μάλλον για να του εκφράσουν την αγωνία τους. Την απορία τους. Την ανησυχία τους. Δεν είχαν αυτή την ευκαιρία. Ο Γιώργος Παπανδρέου κοιτούσε το ρολόι, προσπαθούσε να καλύψει το χαμένο έδαφος. Ήταν εκεί και δεν ήταν εκεί.

Πολιτικά είναι ένα πρόσωπο που έρχεται από το χθες. Το 2009 του δόθηκε μεγάλη ευκαιρία μα αυτός την έχασε. Του ξαναδόθηκε ευκαιρία κι αυτός διέσπασε το ΠΑΣΟΚ. Ήταν που ήταν μικρό και πιεσμένο. Τώρα με το κόμμα που ίδρυσε του επεφύλαξε την χαριστική βολή. Δίχασε έναν κόσμο που συνέχιζε να πιστεύει. Να περιμένει. Τον Γιώργο λίγο τον ενδιαφέρουν όλα αυτά. Αρκεί να προλάβει να κάνει το μπάνιο του στη θάλασσα.

Κατά τα άλλα ήταν γυμνασμένος, αδύνατος και χαμογελαστός. Γερασμένος ως ένα βαθμό. Περιτριγυρισμένος από ένα σωρό αστυνομικούς. Τέτοια μέτρα ασφαλείας δεν είχε ούτε ο Σαμαράς, ούτε κι ο Τσίπρας! Γιατί αλήθεια όλη αυτή η υπερβολή γύρω από το πρόσωπο του; Δεν θα το μάθουμε ποτέ. Ήρθε κι αυτός για λίγο, πέρασε ταχύτατα ανάμεσα από τους οπαδούς του, είναι ήδη σε μια άλλη παρόμοια περιοδεία εξπρές.

Κάπου εδώ επιλέγουμε –έτσι για να αλλάξουμε την ατμόσφαιρα- να αναδημοσιεύσουμε την ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου των Ελευθερών. Κάθε ένας με το πρόγραμμα του. Άλλοι τις εκλογές, άλλοι τις γιορτές, άλλοι αποκριάτικο χορό τη ημέρα των ερωτευμένων. Ο Σύλλογος των Ελευθερών ανακοινώνει τα ακόλουθα: « Το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου και ώρα 8 μ.μ. διοργανώνει  Αποκριάτικο Χορό Μασκέ την Ημέρα των Ερωτευμένων στις “Φευγάτες” (Πρώην Φάρος). Με ζωντανή μουσική, πλήρες μενού με άφθονο κρασί και αναψυκτικά.Τιμή Εισόδου: 15 ευρώ για τους μεγάλους και 10 ευρώ για τα παιδιά».

Επ’ αυτού του ζητήματος δεν έχει ακόμη μιλήσει ο Αντώνης Σαμαράς, η Μαρία Σπυράκη, ο Δημήτρης Σταμάτης, η Σοφία Βούλτεψη. Εφόσον εκλεγεί Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα εορτάζονται οι γιορτές όπως αυτή των ερωτευμένων; Κανονικά σε μια από τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να μας ξανατρομάξει η ΝΔ. Αυτή τη φορά παρουσιάζοντας το νέο εορτολόγιο εφόσον τις εκλογές τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Να κανονίσουμε το πρόγραμμα μας και την ψήφο μας! Που θα πάρουμε δώρα και που όχι, εφόσον κάποιες εορτές κινδυνεύουν κι αυτές με κατάργηση.

Ρωτήθηκε χθες ο υποψήφιος βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Γκαϊταντζής για τους υποψήφιους στη Καβάλα που είναι 5 και όχι 6. «Ποιος ήταν ο λόγος;» του απευθύναμε τη συγκεκριμένη ερώτηση. «Δεν υπήρξε κατάλληλος 6ος» απάντησε. Όχι μόνο δεκτό αλλά και σωστό. Αν και τα άλλα κόμματα λάμβαναν όταν έπρεπε τέτοιες αποφάσεις τώρα ίσως ο πολιτικός κόσμος της χώρας να ήταν καλύτερος.

Είκοσι λεπτά κράτησε η χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστου. Ο Γιάννης Χατζηγερακούδης ενημέρωσε ταχύτατα για την κοινή Καβαλιώτικη προσπάθεια στην τουριστική έκθεση της Κωνσταντινούπολης. Τα έξοδα είναι 17.000 ευρώ, θα κατανέμονταν σε ίδια 4 μερίδια. Όμως ο Δήμος Παγγαίου  δεν θα πάει στην έκθεση κι έτσι η κατανομή θα γίνει στα 3. Του χρόνου- που πιθανότατα θα έχουν καταλάβει γιατί και αυτοί θα πρέπει να συμμετάσχουν στην έκθεση της Κωνσταντινούπολης- θα κληθούν (οι εκπρόσωποι του Δήμου Παγγαίου) να πληρώσουν διπλά. Και αυτά που δεν πληρώνουν φέτος, επιβαρύνοντας με αυτόν τον τρόπο τους άλλους τοπικούς φορείς.

Είναι είδηση. Χθες το φέρι μποτ «Φιλιάγκος» διέκοψε τη περίοδο της ακινησίας του κι επανήλθε στα δρομολόγια. Είτε πρόκειται για θαύμα (μπορεί ο Όσιος Δαβίδ να έβαλε το χεράκι του), είτε για … προσφορά της εταιρίας στην τοπική κοινωνία. Ευχόμαστε τώρα να συνεχιστεί ότι μεσολάβησε ώστε λίαν προσεχώς να δούμε το ίδιο πλοίο και στα δρομολόγια του Πρίνου. Ζητάμε πολλά; Μάλλον.

Ακούστηκε (όχι από κάποιον τυχαίο άνθρωπο) ότι συμπολίτης μας πήγε χθες σε τράπεζα να κάνει ανάληψη όλες του τις καταθέσεις (ένα ποσό περίπου 15.000 ευρώ) αλλά η τράπεζα του το αρνήθηκε. Ευγενικά μα και οριστικά.

Το τελευταίο διάστημα ο Λευθέρης Κοκκινίδης γράφει στο διαδίκτυο για τον Δήμο Παγγαίου (ζει και εργάζεται στην Ελευθερούπολη), τη δραστηριότητα και τα νέα του. Μια φιλότιμη κι αυθόρμητη προσπάθεια που φυσικά παρεξηγήθηκε. Ο Λευθέρης επιμένει σε κείμενα που τα χαρακτηρίζει η φανερή προσπάθεια του να είναι αντικειμενικός. Δύσκολο κι αυτό. Προχθές- αφού διαβάσαμε τόσα και τόσα- έκανε το «πράγμα» ακόμη πιο σοβαρό. Γράφει λοιπόν κι εμείς αναδημοσιεύουμε: «Γαργάρες δεν έχω μάθει να κάνω στην ζωή μου, γι αυτό ίσως και δεν ασχολήθηκα με την πολιτική χρόνια τώρα. Εάν πιστεύετε ότι «κατέβηκα» στις δημοτικές εκλογές για να αναρριχηθώ, το λέω γιατί ακούστηκε κι αυτό, είναι οικτρά γελασμένοι και εγωιστικά ικανοποιημένοι. Τίποτα άλλο δεν συμβαίνει και δεν μπορεί να συμβαίνει λόγος που γράφω σήμερα για πολιτική (σε μια δύσκολη για την πατρίδα στιγμή) και παρακαλώ σε όλους να μην το πάρετε πολιτικά, ειλικρινά δεν ήθελα να μπλέξω σε αυτή την κόντρα που υπάρχει μεταξύ των δήθεν δεξιών και των δήθεν αριστερών, είναι ότι νιώθω πολύ στενοχωρημένος από ένα κόμμα που διεκδικεί εξουσία και συγκεκριμένα τον ΣΥΡΙΖΑ. ‘Έδειξε ότι δεν ενδιαφέρεται για τον τόπο μου αν και ο αρχηγός του είναι από μητέρα συμπατριώτης μας αφού η μητέρα του είναι από την Ελευθερούπολη, από την μη επίσκεψη του στην Ελευθερούπολη αν και βρισκόταν στην περιοχή μας, για δεύτερη φορά. Η πρώτη ήταν στις εκλογές του 2012 και η άλλη τώρα. Το δεύτερο παράπονο είναι ότι όπως έχω αναφέρει και άλλη φορά, την μην εκπροσώπηση από το Παγγαίο, στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει δυστυχώς ενδιαφέρον από τον ΣΥΡΙΖΑ κ ιδίως από τον αρχηγό του για τον τόπο μου, με λυπεί πολύ, ειλικρινά. Αυτή ειναι η αλήθεια, το τι αισθάνομαι εγώ, ο Πολίτης του Δήμου Παγγαίου. Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους, γι αυτό μην ξεθαρρεύετε».

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης