• 16 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

3,5 ώρες στο λιμάνι το «Νήσος Ρόδος»

 3,5 ώρες στο λιμάνι το «Νήσος Ρόδος»

Από τις 5.00 το απόγευμα του Σαββάτου, μέχρι τις 2.00 τα ξημερώματα της Κυριακής, το κεντρικό λιμάνι της Καβάλας, «Απ. Παύλος», ήταν σε κατάσταση ετοιμότητας.Προσωπικό του Λιμεναρχείου Καβάλας ήταν εκεί για να εξυπηρετήσει την αυξημένη κίνηση από το λιμάνι προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.Το πλοίο «Νήσος Ρόδος», γεμάτο κόσμο κι αυτοκίνητα, αντί να έρθει στο λιμάνι στις 7.00 το απόγευμα, έφτασε με καθυστέρηση στις 10.30 το βράδυ.

Το χαρακτηριστικό της βραδιάς, το γεγονός ότι το πλοίο μέχρι ν΄ αδειάσει από επιβάτες κι αυτοκίνητα, να καθαριστεί, να ξαναγεμίσει και ν΄ αναχωρήσει, έμεινε στο λιμάνι, για όλους αυτούς τους λόγους, περίπου 3,50 ώρες, καθώς ήρθε στις 10.25 το βράδυ του Σαββάτου, αναχώρησε στις 2.00 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Η αναμονή ήταν πολύ μεγάλη και ταλαιπώρησε τους επιβάτες που περίμεναν ν΄ αναχωρήσουν. Πολλοί από τους οποίους βρίσκονταν στ΄ αυτοκίνητά τους, στην αίθουσα επιβατών, αλλά και σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κοντά στο λιμάνι.Το λιμεναρχείο, παρουσία του διοικητή της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος και του Λιμενάρχη, εφάρμοσε ακόμα καλύτερα μέτρα για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Χώρισε τα αυτοκίνητα που επρόκειτο να ταξιδέψουν για τη Λήμνο, τα οποία στάθμευσαν στο σημείο όπου συνήθως εξυπηρετούνται τα κρουαζιερόπλοια. Όλα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα είχαν τη δική τους ουρά από την είσοδο του λιμανιού, κατά μήκος του κτηρίου του τελωνείου, μέχρι και την αίθουσα επιβατών.

Ο κόσμος περίμενε μπροστά και μέσα από την αίθουσα επιβατών, αλλά το πλοίο αργούσε. Πολλοί γονείς ήθελαν να βρεθούν στα αυτοκίνητά τους, για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των μικρών παιδιών τους. Σε τέτοιου είδους αιτήματα που ήταν πολλά, το Λιμεναρχείο Καβάλας έδειξε μεγάλη κατανόηση.Στο χώρο στον οποίο έδεσε το πλοίο, ήταν επίσης και δέκα τουλάχιστον αυτοκίνητα ταξί. Το «Νήσος Ρόδος» σ΄ ένα ακόμη δρομολόγιό του γεμάτο κόσμο, έφερε στην Καβάλα, περισσότερους από 2000 επιβάτες και περισσότερα από 600 αυτοκίνητα.

Σ΄ αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε και λίγα φορτηγά. Αναχώρησε γεμάτο με 2150 επιβάτες και 650 αυτοκίνητα.Το Λιμεναρχείο Καβάλας εκτιμά ότι η κίνηση που παρουσιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου στο λιμάνι ήταν η τελευταία, καθώς από δω και πέρα θα υπάρχει η επιστροφή των εκδρομέων και δεν θα είναι γεμάτο το πλοίο όταν αναχωρεί.Αυξημένη ήταν η κίνηση στο κεντρικό λιμάνι και χθες το πρωί.

Ήταν τα δρομολόγια των φέρυ μπωτ για τη Θάσου, που παρουσίασαν αυξημένο ενδιαφέρον του κοινού, με αποτέλεσμα, να υπάρχουν μικρές ουρές, που εξυπηρετήθηκαν όλες.

 

 

Διαβάστε επίσης