3η συναυλία από την Νεανική Χορωδία του Δήμου Θάσου

 3η συναυλία από την Νεανική Χορωδία του Δήμου Θάσου

Για τρίτη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Θάσου διοργάνωσε μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά που συμμετέχουν στη Νεανική Χορωδία του Δήμου, να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να παρουσιάσουν στο κοινό ένα ευχάριστο – ποιοτικό μουσικό πρόγραμμα που ετοίμασαν κατά την διάρκεια της χρονιάς, αφιερώνοντας από τον πολύτιμο χρόνο τους, με την καθοδήγηση των δασκάλων τους Πελαγίας Αναγνωστάκη και Αργυρώς Παπαλάσκαρη.

Ο Δήμος Θάσου στο πλαίσιο της ευρύτερης προσφοράς του προς τη νεότητα, δημιούργησε την Παιδική και Νεανική Χορωδία δίνοντας στα παιδιά και στους νέους την ευκαιρία να  απελευθερώσουν τη δημιουργικότητά τους μέσα από το τραγούδι, να καλλιεργήσουν την αισθητική τους, να διευρύνουν τις φωνητικές τους ικανότητες και να βιώσουν την έννοια της κοινότητας και της συνεργασίας.

Η Παιδική και Νεανική Χορωδία παρουσίασε ένα ποικίλο και πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, και η προσπάθειά τους επιβραβεύτηκε από ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα. Η συμμετοχή του κοινού ήταν αθρόα και καταχειροκρότησε όλους τους συμμετέχοντες για το καλλιτεχνικό και ποιοτικά αξιοζήλευτο πρόγραμμα που παρουσίασαν. Συνέδεσαν όμορφα τον λόγο, την ποίηση, τη μουσική,  το θέαμα, την διασκέδαση, τον χορό, την φύση και την Ελλάδα.

Στον αριστοτεχνικά φωτισμένο χώρο, στο Θεατράκι του Θεαγένη Θάσου υπήρχε η παρουσία όλου του νησιού, καθόσον τα μέλη της Παιδικής-Νεανικής Χορωδίας του Δήμου προέρχονται από όλους τους οικισμούς της Θάσου.

Τα παιδιά τραγούδησαν όλα μαζί ως χορωδία, σε μικρές ομάδες, (γκρουπάκια), ατομικά, (σόλο), και μετά από σωστή διδασκαλία συνόδευσαν με μουσικά όργανα. Ακόμη κάποια τραγούδια τα εμπλούτισαν και με χορογραφίες.   Την επιλογή των τραγουδιών έκαναν τα ίδια τα παιδιά σε συνεργασία με τις δασκάλες τους.

Η Νεανική Χορωδία του Δήμου Θάσου συμμετέχει σε εκδηλώσεις που είτε διοργανώνει η ίδια, είτε σε συναυλίες με εξαιρετική επιτυχία, συγκεντρώνοντας κολακευτικά σχόλια, τόσο για την οργάνωση και την άψογη παρουσία της, όσο και για την απόλυτη αρμονία του φωνητικού συνόλου.

Οι καθιερωμένες και θεσμοθετημένες εκδηλώσεις του Δήμου Θάσου, αποτελούν αφορμή για εσωτερική μεταμόρφωση και ανεξάντλητη πηγή δύναμης για προσωπικούς και συλλογικούς αγώνες, και προσφέρουν πλουσιοπάροχα ελπίδα και αισιοδοξία για το αύριο.

Με γνώμονα ότι ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, αλλά επένδυση και κληρονομιά για τις επόμενες γενιές, ο Δήμος Θάσου σε συνεργασία με όλους τους φορείς του νησιού, με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει, στοχεύει στην ανάδειξη των δυνατοτήτων της περιοχής.

Προσβλέποντας στην ενθάρρυνση της καλλιτεχνικής δημιουργίας, στη διεύρυνση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων και στη μουσική εκπαίδευση των παιδιών μας, η χορωδία αυτή έχει σκοπό να δώσει στα παιδιά την ευκαιρία να δραστηριοποιηθούν μουσικά, να καλλιεργήσουν τη μουσική τους παιδεία, καθώς και να συμμετάσχουν σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Η Νεανική Χορωδία εμπλουτίζει συνεχώς το ρεπερτόριο της, δίνει συναυλίες και συμμετέχει σε τοπικά μουσικά εθιμικά δρώμενα καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Θάσου Ελευθέριος Κυριακίδης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Μαρία Πολυμέρου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τσουλκάνης Γεώργιος, Δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

Αξιοσημείωτο είναι πως τα παιδιά για άλλη μια χρονιά αφιέρωσαν από τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο τους στην διδασκαλία της μουσικής, ξεδίπλωσαν το εξαιρετικό καλλιτεχνικό τους ταλέντο μπροστά σε πλήθος κόσμου και κατάφεραν να κλέψουν τις εντυπώσεις και τα πιο ζεστά χειροκροτήματα.

Δελτίο τύπου

 

Διαβάστε επίσης