Γράφει ο Στάθης Χαρπαντίδης
Θα τους κάνει ξεφτέρια τους Καβαλιώτες ο κρεοτέχνης Νίκος Κεχαγιάς μεταδίδοντας την πολύτιμη εμπειρία του επάνω στη σπουδαία ελληνική «Γαστρονομία της Πυράς», δηλαδή με απλά λόγια το ελληνικό παραδοσιακό ψήσιμο στη φωτιά, στην σχάρα και στη σούβλα.
Φέτος στο 3ο festival bbq οι παρευρισκόμενοι δοκίμασαν εξαιρετικής ποιότητας κρέατα ψημένα στις ειδικές φουφούδες που φτιάχνει ο Κύπριος δεξιοτέχνης Χάρις Θεοδοσίου.
Ακόμη και τα κάρβουνα που χρησιμοποιήθηκαν (από πυρήνα ελιάς) έπαιξαν κι αυτά τον ρόλο τους, διότι δεν καπνίζουν, δεν περιέχουν χημικά πρόσθετα, ανάβουν εύκολα και αναδεικνύουν τις γεύσεις των ψητών.
Δοκιμάσαμε λοιπόν μοσχαρίσιες μπριζόλες τις οποίες ο ψήστης ράντιζε με μια πρωτότυπη μαρινάδα από φρεσκοκομμένο ανανά και διάφορα βότανα , παραδοσιακό κοντοσούβλι, αργεντίνικα κρέατα, φιλέτο κοτόπουλο Πίνδου στη σούβλα, αυθεντικά λουκάνικα από περιοχές της Μακεδονίας (λουκάνικα γεμιστά με σαλάμι αέρος και γραβιέρα, λουκάνικα χωριάτικα) και στο τέλος βγήκαν τα premium κομμάτια (με τις αντίστοιχες κοπές) όπως tri-tip, chack roll, πικάνια ολα black angus, που αποτελούν την εκλεκτότερη έκφανση της καρνιβορικής γευστικής κουλτούρας.















