• 4 Μαΐου 2024,

4η στην πείνα η Ελλάδα σε όλη την Ευρώπη

 4η στην πείνα η Ελλάδα σε όλη την Ευρώπη

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής υπηρεσίας στην Ελλάδα , την χώρα των θαυμάτων, το 34,6 των ελλήνων ζούνε κάτω απο το όριο της φτώχεια.
Και όταν λέμε κάτω απο το όριο της φτώχειας δηλαδή ψωμολλυσάνε !
Αυτό το νούμερο μας φέρνει στην 4η θέση ανάμεσα στις 28 χώρες της ΕΕ με το μεγαλύτερο ποσοστό πολιτών κάτω απο το όριο της φτώχειας.
Αυτό είναι το success story με νούμερα γιατί όλους αυτούς του μήνες έχουμε ακούσει διάφορα για την χώρα αυτή που απο το 2009 έχει μπεί στην δίνη της οικονομικής κρίσης και φθάσαμε στο 2014 όπου πλέον βλέπουμε οράματα οτι βγαίνουμε απο την κρίση αφού η πραγματικότητα που ζούμε σε καθημερινή βάση άλλα μας λέει.
Το θέμα είναι αυτά τα νούμερα και τα ποσοστά να τα δούνε οι Ευρωπαίοι που πανηγυρίζουν οτι μπορέσανε να σώσουν την Ελλάδα.
Διότι με το 34,6 των πολιτών σου κάτω απο τα όρια της φτώχειας η χώρα είναι σε τραγική κατάσταση και τα περί ανάκαμψης ανήκουν μόνο στην σφαίρα της φαντασίας.
Απλά οι Ευρωπαίοι μετά απο 4 βασανιστικά χρόνια πήρανε την απόφαση να σώσουν την χρεωκοπημένη ουσιαστικά Ελλάδα και παίζουν το παιχνίδι των εντυπώσεων χωρίς να έχουν καταφέρει να έχουν αλλάξει κάτι επι της ουσίας.
Για τον λόγο αυτό και ο Σαμαράς φωνάζει για φοροελαφρύνσεις και αποκατάσταση των αδικιών.
Βλέπει οτι εκατομμύρια έλληνες είναι σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση και χτυπάει την κουδούνα του κινδύνου αλλα ποιός ακούει ;
Το πρωτογενές πλεόνασμα που έχει καταφέρει η χώρα δεν λέει την αλήθεια για την πραγματική οικονομία της χώρας.
Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι μόνο για τα μάτια των Ευρωπαίων για να λέμε οτι κάτι κάναμε και τρώμε πιο εύκολα το παραμύθι της ανάκαμψης.
Ο χειμώνας έρχεται και αν ο Σαμαράς δεν πάρει πρωτοβουλίες να ελαφρύνει τους έλληνες απο τους πολλούς και άδικους φόρους που έχουν υποχρεωθεί να πληρώνουν για να σωθεί η χώρα θα τον πάρει το ποτάμι και ένας θεός ξέρει που θα τον ξεβράσει.
Ήρθε η ώρα να μάθετε και να μάθουμε οτι υπάρχει και το άγχος των διακοπών διότι όπως εξηγούν οι ειδικοί ψυχολόγοι το γεγονός οτι κάποιοι έλληνες πηγαίνουν διακοπές αυτές τις δύσκολες εποχές δεν σημαίνει οτι είναι απαλλαγμένοι και απο το γνωστό άγχος της καθημερινότητας.
Απλά αλλάζει το περιβάλλον.
Σύμφωνα με τους ψυχολόγους το ίδιο άγχος που έχουμε εκτός διακοπών μπορούμε να έχουμε και στην διάρκεια των διακοπών αν τα προβλήματα οικονομικής φύσεως που μας απασχολούν παραμένουν άλυτα.
Οπότε λέω εγώ γιατί να πάμε διακοπές ;
Για να κάνουμε βουτιές και να μας πνίγει το άγχος ;
Το θέμα είναι να πας διακοπές και να σβήσεις διακόπτες.
Αν είναι να πάς και να σκέφθεσαι όλα αυτά που σκέφθεσαι όταν δεν είσαι διακοπές καταλαβαίνετε οτι δεν αξίζει τον κόπο.
Για τον λόγο αυτό όλοι εσείς που έχετε την ΄δυνατότητα να πάτε διακοπές πρίν να σιγουρευτείτε οτι έχει απαλλαχτεί απο το άγχος και το στρές των διακοπών.
Αυτό το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας με φουρτούνες και μποφόρια που επηρέασε την χώρα απο το μεσημέρι της Τετάρτης και πέρασε και δεν ακούμπησε απο την Καβάλα αφού σχεδόν δεν πήραμε χαμπάρι.
Χαμπάρι όμως θα πάρουμε το Σαββατοκύριακο που ο υδράργυρος στην περιοχή μας θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς κελσίου.
Αυτό αν συμβεί θα είναι για πρώτη φορά φέτος το καλοκαίρι που όπως έχετε διαπιστώσει και εσείς είναι ανοιξιάτικο. Τέλος πάντων να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και πονηροί είναι και ύποπτοι. Ολα θα πάνε καλά στο τέλος γιατί το λένε και οι Ινδοί.
με το 1 με το 2 με το 3 :
ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης