• 3 Μαΐου 2024,

4 ασθενοφόρα του νοσοκομείο στο ΕΚΑΒ

 4 ασθενοφόρα του νοσοκομείο στο ΕΚΑΒ

Πριν από μία περίπου εβδομάδα, υλοποιώντας τα όσα προβλέπει καινούριος νόμος, το νοσοκομείο Καβάλας παραχώρησε προς χρήση τέσσερα ασθενοφόρα του στο τμήμα Καβάλας του ΕΚΑΒ. Τα ασθενοφόρα αυτά δεν χρησιμοποιούνται, προς το παρόν είναι σταθμευμένα στον περιβάλλοντα χώρο του ΕΚΑΒ Καβάλας, ένα από τα τέσσερα είναι το ασθενοφόρο δωρεά του Ιταλικού Ερυθρού Σταυρού, προς το νοσοκομείο Καβάλας, κατ΄ επέκταση το κέντρο Ελευθερούπολης.
Το ασθενοφόρο αυτό που είναι το καλύτερο, από πλευράς εξοπλισμού και ηλικίας οχημάτων, μόλις αποκτήσει τις απαραίτητες πινακίδες γιατί ακόμη δεν τις απεκτησε θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του κέντρου υγείας Ελευθερούπολης.
Τα υπόλοιπα ασθενοφόρα δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση. Ειδικότερα προβλήματα υπάρχουν στο εσωτερικό των τριών ασθενοφόρων, όπου όπως μας είπαν οι εργαζόμενοι από τον εξοπλισμό τριών οχημάτων μπορεί να συμπληρωθεί και να είναι κατάλληλος για χρήση, εξοπλισμός ενός μόνο ασθενοφόρου.
Αυτός είναι ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός. Από τα τέσσερα ασθενοφόρα του νοσοκομείου ένα ουσιαστικά να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ.
Εντύπωση πάντως προκαλεί ότι ένα από τα τέσσερα ασθενοφόρα του νοσοκομείου παραδόθηκε στο ΕΚΑΒ Καβάλας με σπασμένο το μπροστινό παμπρίζ. Όπως λένε οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, το ασθενοφόρο αυτό έκανε διακομιδή ασθενούς στη Θεσσαλονίκη. Στα διόδια η μπάρα των διοδίων έπεσε πάνω στο παμπρίζ με αποτέλεσμα να το σπάσει. Στο ΕΚΑΒ πίστευαν ότι θα προηγηθεί η αποκατάσταση της ζημιάς και μετά η παράδοση του οχήματος από το νοσοκομείο στο ΕΚΑΒ. Αλλά αυτό δεν έγινε. Λένε μάλιστα ότι το ασθενοφόρο του νοσοκομείου κυκλοφορούσε με το σπασμένο παμπρίζ σαν να μη συμβαίνει τίποτα, μετέφερε δηλαδή κανονικά ασθενείς από το νοσοκομείο στο σπίτι τους. Τα υπόλοιπα περιγράφει στην εφημερίδα μας, ο κ. Χρήστος Λουλούδης, γενικός γραμματέας του σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ Καβάλας. Ρωτήθηκε και για τα ασθενοφόρα εντελώς καινούρια που θα προμηθευτεί η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μέσω του ΕΣΠΑ. Απάντησε ότι γι΄ αυτό το θέμα δεν υπάρχουνε νεότερα. Όσο για τα ασθενοφόρα του νοσοκομείου, ο κ. Χρ. Λουλούδης είπε τα εξής: «Παραλάβαμε τέσσερα ασθενοφόρα από το νοσοκομείο της Καβάλας, βάσει του καινούριου νόμου. Από τα αυτά τα ασθενοφόρα το ένα είναι η δωρεά του ιταλικού ερυθρού σταυρού, κατόπιν ενέργειας του κ. Πασχαλίδη. Γι΄ αυτό δεν έχουνε βγει ακόμη πινακίδες κυκλοφορίας, θα βγούνε προσεχώς και είναι το μόνο το οποίο μπορεί ν΄ αξιοποιηθεί και είναι σε καλή κατάσταση. Τα άλλα τρία ασθενοφόρα δεν είναι σε καλή κατάσταση, για να χρησιμοποιηθούν άμεσα από εμάς».
ΕΡ: Ο εξοπλισμός των τριών ασθενοφόρων πως κρίνεται από εσάς;
ΑΠ: «Σε πολύ κακή κατάσταση. Χρειάζεται να γίνουν πολλές διορθώσεις και εξωτερικά και εσωτερικά».
ΕΡ: Δηλαδή, σας δόθηκαν τέσσερα ασθενοφόρα – ας πούμε που δεν είχατε – αλλά η βοήθεια στην ουσία θα είναι μικρή!
ΑΠ: «Πολύ μικρή. Πάρα πολύ μικρή. Περιμέναμε περισσότερη βοήθεια…»
ΕΡ: Μας έχουνε πολλές φορές ότι μέσω του ΕΣΠΑ θα γίνει αγορά ασθενοφόρων για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Υπάρχει επ΄ αυτού τίποτα νεότερο;
ΑΠ: «Όχι δεν έχουμε κάτι νεότερο γι΄ αυτό. Αυτό το έχουμε υπόψη κι εμείς… και αναμένουμε».

 

Διαβάστε επίσης