• 15 Μαΐου 2024,

4 συνεδριάσεις σε μία μέρα!

 4 συνεδριάσεις σε μία μέρα!

Τέσσερεις συνεδριάσεις θα γίνουν σήμερα από το πρωί μέχρι  το βράδυ. Θα φιλοξενηθούν όλες στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου στο δημαρχείο. Το πρωί συνεδριάζουν δύο δημοτικές επιτροπές, ενώ το απόγευμα συνεδριάζει δύο φορές το δημοτικό συμβούλιο.

Η πρώτη από τις δύο συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου είναι ειδική. Αφορά την απόφαση για την αναγόρευση του Προέδρου της Δημοκρατίας σε επίτιμο δημότη Καβάλας. Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος θα έρθει στην Καβάλα στο τέλος του μήνα, με την ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων για την γιορτή του Αποστόλου Παύλου και την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης.

Η οικονομική επιτροπή συνεδριάζει με επτά θέματα στην ημερήσια διάταξη. Ενώ η επιτροπή ποιότητας ζωής συνεδριάζει με τρία θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου – η δεύτερη στη σειρά- που ορίζεται ν΄ αρχίσει στις 7.30 σήμερα το απόγευμα, έχει 25 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Τα περισσότερα δεν είναι σημαντικά.

Αυτά που ξεχωρίζουν είναι η έγκριση αναγκαιότητας πραγματοποίησης πρόσληψης έκτακτου προσωπικού, διαφόρων ειδικοτήτων, χρονική διάρκειας δύο μηνών. Πρόκειται για έναν τεχνίτη ηλεκτρολόγο, τρεις βοηθούς ηλεκτρολόγους, δύο υδραυλικούς, δύο τεχνίτες ελαιοχρωματιστές, τρεις οικοδόμους, δύο οδηγούς με δίπλωμα Γ΄ κατηγορίας, δύο χειριστές μηχανημάτων έργου, δύο διοικητικούς και 19 εργάτες.

Θα εξεταστεί ένσταση από την κοινοπραξία που κατασκεύασε το έργο του ΕΣΠΑ, ανακαίνιση 4ου Γυμνασίου – Πειραματικού Γυμνασίου. Είναι γνωστό ότι επιβάλλεται πρόστιμο στην κοινοπραξία να επιστρέψει χρήματα που εισέπραξε για το έργο. Πάντως με αφορμή την ένσταση, την οποία οι δημοτικές υπηρεσίες προτείνουν ν΄ απορριφθεί, ο λογαριασμός διορθώνεται ελαφρώς. Έτσι η κοινοπραξία όταν οριστικοποιηθεί η διαδικασία θα πρέπει να επιστρέψει στο Δήμο 202.000 ευρώ και όχι 230.000 ευρώ.

Θα διαγραφεί βεβαιωμένη οφειλή συμπολίτη, καθώς αποδείχθηκε με μια καλύτερη έρευνα ότι είχε πληρώσει χρήματα – ενταγμένος σε ρύθμιση – τα οποία ο Δήμος Καβάλας κακώς του τα ζητά πάλι. Ουσιαστικά ο συμπολίτης θα γλυτώσει ποσό περίπου 2.000 ευρώ.

Θα συγκροτηθεί επιτροπή κρίσης για την επανατοποθέτηση του αγάλματος άγνωστου στρατιώτη των Βαλκανικών Πολέμων. Επιτροπή υπηρεσιακών παραγόντων όπου μετέχει ο αντιδήμαρχος Φ. Φιλιππίδης.

Θα εγκριθεί η κατάθεση πρότασης για ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου πρώην Εθνικού Οργανισμού Καπνού, έργο που θα διεκδικήσει χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ.

Θα συζητηθεί η απαραίτητη όπως φαίνεται μετακίνηση του 5ου και 6ου νηπιαγωγείου, από το πρώην πειραματικό γυμνάσιο, όπου λειτουργεί δύο χρόνια.

Η παρουσία των νηπιαγωγείων σ΄ ένα γυμνάσιο που ανακαινίσθηκε με χρήματα του ΕΣΠΑ, είναι αντίθετη στους όρους ένταξης του έργου στο πρόγραμμα.

Θα δοθεί με τα νέα δεδομένα και τους νέους κανονισμούς, άδεια τοποθέτησης λυόμενων και προσωρινών κατασκευών σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Πρόκειται για ομπρέλες και υαλοφράκτες.

Θα εκμισθωθεί σε ιδιώτη ο παλιός κυλινδρόμυλος του Αμυγδαλεώνα. Θα δοθούν έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις σε 16 συμπολίτες.

Διαβάστε επίσης