4 συνολικά επενδυτικές προτάσεις για το Ν. Καβάλας!

 4 συνολικά επενδυτικές προτάσεις για το Ν. Καβάλας!

Ξαφνικά «ζωηρό» επενδυτικό ενδιαφέρον για το Ν. Καβάλας.

Πρόκειται για συνολικά 4 προτάσεις που είναι στα πρώτα τους στάδια ή στην περίοδο της προετοιμασίας τους.

Οι 3 είναι γνωστές από το ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών. Η πιο πρόσφατη και 4η προέκυψε από την ανάρτηση του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης κ. Κωστή Σιμιτσή.

Πολύ προσεκτικά και αρκετά αόριστα αναφέρει επίσκεψη του στη ΒΙΠΕ Καβάλας όπου σημειώνει ότι συνόδευσε εκπρόσωπους εταιρίας που ετοιμάζουν την επένδυση. Το αντικείμενο της δεν είναι γνωστό αν και φέρονται να επιθυμούν να δεσμεύσουν 50 στρέμματα στη ΒΙΠΕ Καβάλας ενώ τις προθέσεις τους γνωρίζει και υποστηρίζει- κατά τις ίδιες πληροφορίες- ο Υφυπουργός Εσωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης.

Τις προηγούμενες ημέρες τόσο η Πρωινή όσο και άλλα μέσα ενημέρωσης πρόβαλαν την «πράσινη» επένδυση που προετοιμάζει η Ενεργειακή Αιγαίου.  Είναι μια πρωτοποριακή για τη Μεσόγειο ιδέα που πάντως βρίσκεται σε περίοδο «ωρίμανσης».

Η Πρωινή αναφέρθηκε σε επένδυση ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών πάλι στη ΒΙΠΕ, στον τομέα της φαρμακευτικής κάνναβης ενώ και η Μότορ Όιλ ετοιμάζεται να κατασκευάσει φωτοβολταϊκό πάρκο στην περιοχή Βάσοβα.

Όλα αυτά έχουν ενδιαφέρον – αν και δεν γνωρίζουμε τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσουν- μιας και έρχονται επικουρικά ως προς την ανάπτυξη στο Ν. Καβάλας. Ο οποίος μέχρι τώρα υπολόγιζε και ενημερώνονταν μόνο σε μικρομεσαίες δράσεις στον τουριστικό τομέα.

Διαβάστε επίσης