• 8 Μαΐου 2024,

40 μέρες από το θάνατο του Κωνσταντίνου Κουκούλη

 40 μέρες από το θάνατο του Κωνσταντίνου Κουκούλη

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ  1934-2022


Έφυγε ένας αξιόλογος επιχειρηματίας από την Καβάλα. Ξεκίνησε αυτοδημιούργητος το 1975 με την ατομική του επιχείρηση στο χώρο των κατασκευών και το 1980 δημιούργησε την εταιρία ΦΙΛΙΠΠΟΣ Α.Ε.

Με σημαντική δραστηριότητα στο χώρο των κατασκευών, υλοποίησε  με συνέπεια και ποιότητα πλήθος σημαντικών έργων, όπως «Οικισμός Ν. Ζυγός Καβάλας», «Εγνατία Οδός: Ν.Καρβάλη-Χρυσούπολη», «Εγνατία Οδός:  Άγιος Ανδρέας – Καβάλα», «Λιμάνι Σφαγείων Καβάλας», «Κινηματοθέατρο Παλλάς», «Δημοτική Βιβλιοθήκη», «Βιβλιοθήκη ΤΕΙ Καβάλας», «Δημοτική Αγορά Καβάλας», «Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Χρυσούπολης», «Σιδηρόδρομος Αθήνα – Κιάτο», «Παράκαμψη Έδεσσας», πληθώρα τμημάτων της Εθνικής Οδού, φράγματα και πολλά ακόμη.

Μέσω της επιχειρηματικής του δραστηριότητας,  απασχόλησε σημαντικό  αριθμό εργατικού και υπαλληλικού προσωπικού, άνω των  500 εργαζομένων  μόνιμης απασχόλησης και συνεργάστηκε  με πλήθος ελεύθερων επαγγελματιών.

Με την διορατικότητα που τον διέκρινε, ευτύχησε να έχει  ξεχωριστούς και ικανούς συνεργάτες, και αποτέλεσε ξεχωριστό υπόδειγμα εντιμότητας και επαγγελματικής συνέπειας για τον τεχνικό και εμπορικό κόσμο.

Στην ιστορία των κατασκευών άφησε έντονο αποτύπωμα στα ιδιωτικά και στα δημόσια κοινωφελή έργα. Ως επιχειρηματίας ήταν αυτό που αποκαλούμε «παλαιάς κοπής», είδος που εκλείπει στις μέρες μας, διακρινόταν από ευθύτητα, ήθος και εντιμότητα.

Με την γενναιοδωρία που τον διέκρινε, πρόσφερε ευκαιρίες  ανέλιξης στους συνεργάτες του. Ως άνθρωπος διακρινόταν από ευρύτητα σκέψης, γενναιοδωρία, ευθυκρισία, καλοσύνη, ευγένεια. Η μνήμη του θα μείνει ανεξίτηλη στη σκέψη και στην καρδιά μας.

Οι φίλοι και συνεργάτες

Διαβάστε επίσης