• 6 Μαΐου 2024,

40 μόνο παρόντες στα εγκαίνια της Μ. Λέσχης

 40 μόνο παρόντες στα εγκαίνια της Μ. Λέσχης

Δόθηκε χθες στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των 18 εκδηλώσεων του Δήμου Καβάλας για την 108η επέτειο απελευθέρωσης της Καβάλας- γιορτή και του πολιούχου Αποστόλου Παύλου.

Ταυτόχρονα γίνονται γνωστές λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις στην επίσκεψη στην Καβάλα της Προέδρου της Δημοκρατίας. Την Παρασκευή 2 Ιουλίου. Αλλά και άλλες εκδηλώσεις που ετοιμάζονται για να γίνουν στην Καβάλα, έχουν κι αυτές τα … μέτρα τους. Πρόληψης του κορωνοϊού.

Η κ. Πρόεδρος πρώτα θα κάνει τα αποκαλυπτήρια προτομής στο Διοικητήριο, μετά τα εγκαίνια της Μεγάλης Λέσχης και πριν αναχωρήσει θα τιμηθεί από την Ιερά Μητρόπολη σε εκδήλωση που προτείνεται να γίνει στο βαπτιστήριο της Λυδίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στα εγκαίνια της Μεγάλης Λέσχης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα παραστούν μόνο 40 άτομα καθώς τα εγκαίνια θα γίνουν στο εσωτερικό του κτιρίου, εκεί όπου η κ. Σακελλαροπούλου θα ανακηρυχθεί επίτιμη δημότης Καβάλας.

Την προσεχή εβδομάδα στο Ζέφυρο θα γίνει εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της πρώην Υπουργού Άννας Διαμαντοπούλου. Οι παρόντες θα είναι μόνο 70!

Κι ας είναι εκδήλωση σε ανοιχτό χώρο. Υπό αυτές τις συνθήκες εφαρμογής μέτρων πρόληψης κορωνοϊού, οι τοπικοί φορείς ζητούν άδεια από την Πολιτεία για να γίνει στις 28 Ιουνίου το απόγευμα η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Παύλου.

Είναι κάτι που ως θρησκευτική τελετή απαγορεύεται ακόμη και σήμερα. Βασικό επιχείρημα των τοπικών φορέων το τι έγινε στις πλατείες όλης της χώρας πρόσφατα, στις απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες.

Διαβάστε επίσης