45 λεπτά προσφορές για το Αναψυκτήριο του Φρουρίου

 45 λεπτά προσφορές για το Αναψυκτήριο του Φρουρίου

Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί για περίπου 2 ώρες στα γραφεία της Δημωφέλειας ανοιχτός πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκμίσθωση του αναψυκτηρίου στο Φρούριο. Ήταν μια διαδικασία διαφορετική από τις συνηθισμένες, καθώς οι προσφορές των πεντε συμμετεχόντων στο διαγωνισμό, διήρκησαν περίπου 45 λεπτά.

Υπήρχαν δε πολλές προσφορές που εναλλάσσονταν η μία την άλλη, με διαφορά ενός μόνο ευρώ.

Το αναψυκτήριο του Φρουρίου, βγήκε στο διαγωνισμό με αρχικό ενοίκιο σε ετήσια βάση το ποσό των 2.500 ευρώ. Κατατέθηκαν προτάσεις από 5 διαφορετικούς επιχειρηματίες. Δύο που ήδη δραστηριοποιούνται στο χώρο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος έναν μηχανικό, έναν ιδιοκτήτη ταξί και έναν άνεργο.

Κατά τον έλεγχο των δικαιολογητικών ανέκυψαν μικροπροβλήματα που ξεπεράστηκαν αφού επρόκειτο για τυπικά μόνο λάθη.

Ο διαγωνισμός άρχισε με πρώτη προσφορά 50 ευρώ επιπλέον από το ποσό εκκίνησης. Όταν οι προσφορές έφτασαν στις 3.600 ευρώ σταμάτησε να συμμετέχει στο διαγωνισμό ο πρώτος από τους 5. Στα 6.300 ευρώ οι εκπρόσωποι της Δημωφέλειας, μέλη της επιτροπής του διαγωνισμού, προειδοποίησαν ότι τα χρήματα πλέον είναι πολλά για το κατάστημα. Στις 6.500 ευρώ τέλειωσαν τα χαρτιά της γραμματέως του διαγωνισμού επί των οποίων σημείωνε τις προσφορές των συμμετεχόντων. Τύπωσε από τον εκτυπωτή καινούργια. Στις 7.000 ευρώ η υπάλληλος διαμαρτυρήθηκε γιατί οι προσφορές η μια με την άλλη είχαν ελάχιστη διαφορά και η διαδικασία εξελίσσονταν αργά.

Μετά τις 8.000 ευρώ σταμάτησαν οι υπόλοιποι τρεις συμμετέχοντες με αποτέλεσμα το αναψυκτήριο για τα επόμενα 5 χρόνια να κατακυρωθεί στην εταιρία Ανωτίδη που το λειτουργούσε και στο παρελθόν. Το ενοίκιο που θα πληρώνει σε ετήσια βάση στη Δημωφέλεια είναι ποσό 8.013 € σ’ αυτό όμως το ποσό θα πρέπει να υπολογιστεί χαρτόσημο 3,6%.

Υπάρχει μικρή προθεσμία στη διάθεση των υπόλοιπων συμμετεχόντων να καταθέσουν ενστάσεις ενώ οι οριστικές υπογραφές για την υλοποίηση της προθεσμίας θα πρέπει να μπουν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο. Πριν από την κατάθεση των προσφορών εξηγήθηκε σε όλους όσους συμμετείχαν ότι το αναψυκτήριο του Φρουρίου είναι ένα αναψυκτήριο μέσα σ’ ένα μνημείο, λειτουργεί με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις.

 

 

Διαβάστε επίσης